Με ένα βίντεο στο TikTok σχολίασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Εθνική Πινακοθήκη με τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΝΙΚΗΣ κ. Νίκο Παπαδόπουλο.
Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «όταν προσβάλλεται ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, και ειδικά η μάνα μας, ο πόνος είναι αβάσταχτος», υπογραμμίζοντας την ιερότητα που αποδίδεται στο πρόσωπο της Παναγίας στην Ορθόδοξη παράδοση.
Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν έγινε στις 10 Μαρτίου, με τον βουλευτή να μπαίνει στην Εθνική Πινακοθήκη με ένα άτομο, και να ρίχνει κάτω τέσσερα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη τα οποία εκτίθεντο στην έκθεση με τίτλο «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πινακοθήκης, οι δράστες απέσπασαν βίαια τα έργα από τον τοίχο και τα έριξαν στο δάπεδο, προκαλώντας τη θραύση τους.
Η σύζυγος του βουλευτή, Ευανθία Καλαϊτζίδου, δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα έργα προσέβαλαν το θρησκευτικό τους συναίσθημα, καθώς απεικόνιζαν την Παναγία με τρόπο που θεωρούσαν προσβλητικό.
Πηγή φωτογραφίας: thenewspaper.gr