Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραυματίες στα επεισόδια στην Αθήνα – Στο Ιατρείο της Βουλής αστυνομικοί και πολίτες

Υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια – Τους επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης

Δύο αστυνομικοί και επτά πολίτες οδηγήθηκαν για πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής, συνεπεία των επεισοδίων που ακολούθησαν το μεγάλο συλλαλητήριο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, και τους πολίτες επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Από τους πολίτες, μία γυναίκα παρέμεινε στο ιατρείο εν αναμονή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη που τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

 

Έγιναν 84 προσαγωγές και 41 συλλήψεις

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου για το δυστύχημα των Τεμπών, έγιναν 84 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 41 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται εντός του προαύλιου χώρου της Βουλής. Στη συνέχεια, τα επεισόδια γενικεύτηκαν γύρω από την πλατεία Συντάγματος όπου κουκουλοφόροι συνέχισαν τις επιθέσεις στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί, εκτελώντας εντολές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο συγκεντρωμένο πλήθος, απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες από την πλατεία Συντάγματος προς την Ομόνοια και το Χίλτον, για να απομονώσουν τους κουκουλοφόρους. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

 

Πέντε τραυματίες σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Αττικής 5 τραυματίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Ήδη έχουν διακομιστεί 2 τραυματίες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και ένας στο «Ελπίς». Επίσης, το προσωπικό του ΕΚΑΒ παρείχε πρώτες βοήθειες σε περίπου 20 άτομα.

 

Τραυματισμός του φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ορέστη Παναγιώτου στο Σύνταγμα

Στο κεφάλι τραυματίστηκε ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ορέστης Παναγιώτου από χειροβομβίδα κρότου λάμψης κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες από μοτοσικλετιστή του ΕΚΑΒ και αναμένεται ασθενοφόρο για την μεταφορά του σε νοσοκομείο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σ. Φάμελλος: Όλη η οικουμένη αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον Πάπα Φραγκίσκο
«Η προοδευτική παρακαταθήκη του Πάπα Φραγκίσκου είναι ιστορική και αποτελεί ορόσημο για τις σχέσεις Εκκλησίας - κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος του...
Σ. Φάμελλος: Όλη η οικουμένη αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τον Πάπα Φραγκίσκο