Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λέων: «Δεν έχουμε επίσημη πληροφορία για τις τοξικολογικές του Παναγιωτάκη»

«Σε συνεννόηση με την δικηγόρο του πατέρα, θα περιμένουμε πρώτα από όλα τα αποτελέσματα» ανέφερε

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έχει αναλάβει ειδικός σύμβουλος του πατέρα του μικρού Παναγιώτη ο οποίος ήταν ένα εκ των πέντε βρεφών στην Αμαλιάδα που έχασαν τη ζωή τους. 

Μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις του μικρού Παναγιώτη λέγοντας πως «δεν έχουμε ακόμη επίσημη πληροφορία» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «όταν έχουμε καθαρές τοξικολογικές σημαίνει απλώς ότι δεν έχουμε χρήση φαρμάκων ή οποιασδήποτε ουσίας που να έχει συμβάλλει ή οδηγήσει στην αιτία θανάτου.  Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ορθάνοιχτα, θα έλεγα». 

«Έχει ακουστεί ότι στις τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν ήδη διενεργηθεί για τα τρία από τα πέντε παιδιά οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι παντού καθαρές. Για τις τοξικολογικές εξετάσεις του μικρού Παναγιωτάκη δεν έχουμε επίσημη πληροφορία. Όμως θέλω να επισημάνω: όταν έχουμε καθαρές τοξικολογικές σημαίνει απλώς ότι δεν έχουμε χρήση φαρμάκων ή οποιασδήποτε ουσίας που να έχει συμβάλλει ή οδηγήσει στην αιτία θανάτου. Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ορθάνοιχτα, θα έλεγα», ανέφερε. 

«Σε συνεννόηση με την δικηγόρο του πατέρα, θα περιμένουμε πρώτα από όλα τα αποτελέσματα. Θα ήταν άστοχο να αμφισβητήσουμε κάτι το οποίο δεν έχουμε δει. Δεν έχουμε κανένα λόγο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους συναδέλφους που θα διενεργήσουν και τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις , αλλά και τελικά, την ιατροδικαστική διερεύνηση, οπότε σε πρώτη φάση θα δούμε τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα δεν είναι κακό, αν χρειαστεί, μια δεύτερη αξιολόγηση», είπε στη συνέχεια. 

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση των θανάτων των βρεφών έχει αναλάβει πλέον το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, με τους ερευνητές να ψάχνουν πλέον απαντήσεις για το τι ακριβώς έγινε και έχασαν τη ζωή τους τα βρέφη. 

Δείτε video: 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ