Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Είμαι delulu και παρκάρω όπου γουστάρω»: Γράφουν με σπρέι σε παράνομα παρκαρισμένα

Μετά τα αυτοκόλλητα σε παράνομα παρκαρισμένα, κάποιοι προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω γράφοντας με σπρέι πάνω σε οχήματα

Έναν ανορθόδοξο τρόπο ώστε να βάλουν τέλος στην απόλυτη αναρχία που επικρατεί στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της χώρας έχουν επιλέξει ορισμένοι, αντιδρώντας στην παράνομη και άκρως αντικοινωνική στάθμευση.

Μετά τα γνωστά αυτοκόλλητα που τοποθετούν στο παρμπρίζ και το «συμβολικό» ανέβασμα των υαλοκαθαριστήρων, κάποιοι έκαναν ένα ακόμα βήμα προχωρώντας στη χρήση σπρέι ώστε να… ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς που επιμένουν να σταθμεύουν παράνομα, αδιαφορώντας τόσο για το γράμμα του Νόμου όσο και για την ασφάλεια των συμπολιτών τους.

Βλέποντας, λοιπόν, την Τροχαία αλλά και τις δημοτικές αρχές να αδυνατούν να περιορίσουν το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης, κάποιοι θέλησαν να «τιμωρήσουν» τους παραβάτες, σχηματίζοντας στο παράθυρο των αυτοκινήτων της φράση «Είμαι delulu και παρκάρω όπου γουστάρω».

@kefhlab

Απάντηση στον χρήστη @tasosjw το βίντεο έχει χιούμοριστικο χαρακτήρα και το όχημα είναι ιδιοκτησίας μας #fy #fyp #plaka #πλακα #delulu

♬ DELULU by George Caney - George Caney

Για τον σχηματισμό της… τιμωρητικής φράσης χρησιμοποιείται σπρέι, το οποίο όσο «αθώο» κι αν είναι θα χρειαστεί προσπάθεια και ειδικά «χημικά» ώστε αν αφαιρεθεί.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο ο οδηγός του αυτοκινήτου εκείνος που παρανομεί αλλά και αυτός που επιχειρεί να τον τιμωρήσει, βανδαλίζοντας επί της ουσίας ένα όχημα το οποίο αποτελεί ξένη περιουσία.

Όσο κι αν μας εκνευρίζει ή μας απογοητεύει η κακή συνήθεια των Ελλήνων οδηγών να σταθμεύουν όπου… γουστάρουν, η αντίδρασή μας οφείλει να μην αποτελεί απειλή για το όχημα το οποίο παρανομεί κάνοντας τη ζωή όλων ακόμα πιο δύσκολη.

Ίσως ο ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου είναι να απευθυνθούμε στις αρχές οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τη βεβαίωση παραβάσεων στάθμευσης ούτως ώστε ο παραβάτης να τιμωρηθεί βάσει των όσων προβλέπει γι’ αυτές τις περιπτώσεις ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η φθορά ξένης ιδιοκτησίας αποτελεί ποινικό αδίκημα και οι ποινές που το συνοδεύουν είναι αρκετές βαριές, ακόμα κι αν η ζημιά θεωρηθεί «μικρή».

Πηγή: carandmotor

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ