Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση στα Κοσκινά (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Το πρώτο μήνυμα του 112 ήχησε στις 15:46

Για άλλη μια φορά χτύπησε το 112 στην Εύβοια στην περιοχή Κοσκινά λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες. 

Το προηγούμενο μήνυμα για τους κατοίκους της περιοχής ήχησε στις 15:46 το μεσημέρι, και 4,5 ώρες αργότερα δόθηκε εκ νέου εντολή εκκένωσης. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 36 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου. 

Ταυτόχρονα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 16 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα (τα δύο για τον συντονισμό). Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

fwtia_evia2.jpeg

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σύμφωνα με το evima.gr έχει υποστεί εγκαύματα ένας πυροσβέστης και γι' αυτόν τον λόγο μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. 

Οι φλόγες πέρασαν στον κάμπο του Δύστου

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν και 11 αεροσκάφη συνδράμοντας στο έργο των επίγειων δυνάμεων. 

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η πυρκαγιά καίει δίπλα σε σπίτια στους οικισμούς Κόσκινα και Πετριές, ωστόσο η κατεύθυνσή της είναι νότια. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι μεταξύ 4 και 7 μποφόρ. 

Σύμφωνα με το evima.gr πλέον υπάρχει ένα ακόμη ενεργό μέτωπο προς τον κάμπο του Δύστου λόγω των ισχυρών ανέμων. Όλη αυτήν την ώρα οι πυροσβέστες κατέβαλλαν πολύ μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ωστόσο πλέον έχει περάσει μέσα στον κάμπο του Δύστου. 

Να αναφερθεί πως μέχρι τώρα η πυρκαγιά καίει κυρίως σε αγροτικές εκτάσεις και όχι προς τα χωριά, ωστόσο έχουν εκκενωθεί οικισμοί προληπτικά. 

Το κύριο μέτωπο πλέον είναι στο βουνό που είναι ανάμεσα στα χωριά Κριεζά και Κόσκινα, ενώ απειλείται και ένα εκκλησάκι. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Έλληνες «δεν αγαπούν» τη μετακόμιση: Γιατί μένουν στο ίδιο σπίτι - Τι τους κρατάει
Το 40% των Ευρωπαίων δηλώνει ότι δεν διαθέτει επαρκές κεφάλαιο για να πραγματοποιήσει μετακόμιση την ώρα που το ποσοστό αυτό στην Ελλάδα εκτοξεύεται...
Οι Έλληνες «δεν αγαπούν» τη μετακόμιση: Γιατί μένουν στο ίδιο σπίτι - Τι τους κρατάει