Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φοιτητική στέγη: Mικρή η διαθεσιμότητα, πολύ ακριβά τα ενοίκια

Ανεβαίνουν όλο και πιο πολύ οι τιμές και ο πληθωρισμός έχει παίξει το ρόλο του δήλωσε o πρόεδρος των μεσιτών Αθηνών-Αττικής

Τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχουν όλο και λιγότερα διαθέσιμα ακίνητα κι αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ανεβαίνουν όλο και πιο πολύ οι τιμές και ο πληθωρισμός έχει παίξει το ρόλο του αλλά και υπάρχουν και τιμές οι οποίες είναι αβάσταχτες, είπε στο ΕΡΤNEWS o πρόεδρος των μεσιτών Αθηνών-Αττικής Λευτέρης Ποταμιάνος, σχετικά με τη φοιτητική στέγη.

Αλλά εκτός των τιμών δε βρίσκεις και εύκολα σπίτι, και στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία που ακούω πολλά περιστατικά, είναι πιο λίγα τα διαθέσιμα ακίνητα. Και πολλές φορές το καλοκαίρι χρειάζεται να τα αφήσουν τα ακίνητα οι φοιτητές μετά από συμφωνία που έρχονται με τους ιδιοκτήτες ώστε να χρησιμοποιηθούν για τουριστική εκμετάλλευση και να επιστρέψουν οι φοιτητές τον Οκτώβριο.

Στην Αθήνα, στου Ζωγράφου, κι όπου αλλού υπάρχουν πανεπιστήμια, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει πρόβλημα ανεύρεσης κατοικίας γενικότερα. Η μικρή κατοικία δε είναι το ουσιαστικότερο θέμα. Δηλαδή το ακίνητο των 30, 40, 50, 60 τετραγωνικών είναι και πιο ακριβό από τα άλλα γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Μιλάμε για τιμές πάνω από 10 ευρώ το τετραγωνικό πολλές φορές. Και κάθε πέρσι και καλύτερα, ή κάθε χρόνο και χειρότερα δηλαδή, η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον. Στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη ο θεσμός της συγκατοίκησης για τους φοιτητές ώστε να μοιραστούν τα έξοδα της στέγης. Έρχεται αλλά πολύ δειλά δειλά. Κι αυτό γιατί υπάρχει φόβος, υπάρχει ανασφάλεια με ποιον θα συγκατοικήσουν, υπάρχει το οικονομικό πώς θα μοιράσουν τα χρήματα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι επιδρούν συναισθηματικά στην σκέψη του να συγκατοικήσεις.

Οι τιμές για μικρά ακίνητα είναι από 10 ευρώ το τετραγωνικό για ανακαινισμένο ακίνητο. Με αυτή την τιμή πρέπει να είναι αλλαγμένα τα κουφώματα, να είναι συντηρημένο, να έχει αλλάξει κουζίνα, να έχει αλλάξει μπάνια. Για τέτοιες κατηγορίες ακινήτων μιλάμε. Υπάρχουν όμως και πολλά παραμελημένα, ακόμη και υπόγεια νοικιάζονται.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ\

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ζέρβας κατά Αγγελούδη – «Αντιπολιτεύεται την προηγούμενη διοίκηση»
Για «τοξική επίθεση διαρκείας» στο δημοτικό συμβούλιο κάνει λόγο η παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη»
Θεσσαλονίκη: Ζέρβας κατά Αγγελούδη – «Αντιπολιτεύεται την προηγούμενη διοίκηση»