Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας έρχεται στα ΕΠΑΛ της Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΣΕΒΕ

Στην ενίσχυση της διασύνδεσης της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας στοχεύει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί την επόμενη διδακτική χρονιά (2024-2025) στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για δράση που θα δρομολογηθεί μέσα από τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ). Τα βήματα υλοποίησης του προγράμματος συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδη, την Εντεταλμένη Σύμβουλο του ΣΕΒΕ Βάσω Λούντζη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρήστο Ρουμπίδη.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προοπτικές του ανοίγματος του θεσμού της μαθητείας με την προσφορά θέσεων εργασίας από τον ΣΕΒΕ και τις τοπικές επιχειρήσεις ως προς τα τεχνικά επαγγέλματα. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης προσδοκά ότι «η πρωτοποριακή αυτή δράση που στοχεύει και στην κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των επιχειρήσεων σε προσωπικό, θα δώσει ταυτόχρονα την ευκαιρία στους μαθητές των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν από έμπειρους επιχειρηματίες σχετικά με τις σύγχρονες ανάγκες στην αγορά εργασίας, τις δεξιότητες που απαιτούνται και ζητούν οι επιχειρήσεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ως διευκόλυνση στη λήψη απόφασης των μαθητών για το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν στο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ