Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πνίγει τη χώρα η αφρικανική σκόνη - Απόκοσμες εικόνες (ΦΩΤΟ)

Το σκηνικό παραπέμπει περισσότερο σε αμμοθύελλα - H θερμοκρασία στην πόλη είχε φτάσει τους 32 βαθμούς Kελσίου

Κίτρινος βάφτηκε ο ουρανός σε πολλές περιοχές στη χώρα  λόγω της αφρικανικής σκόνης που «έπνιξε» σήμερα πόλεις κυρίως στη νότια Ελλάδα

Η σαχαριανή σκόνη έχει προκαλέσει πρωτόγνωρες και απόκοσμες εικόνες, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Το σκηνικό παραπέμπει περισσότερο σε αμμοθύελλα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η θερμοκρασία στην Καλαμάτα είχε «σκαρφαλώσει» στους 32 βαθμούς Kελσίου, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι στον Μεσσηνιακό κόλπο πνέουν ΝΑ θυελλώδεις αγγίζοντας κατά διαστήματα και τα 8 μποφόρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την παραλία της Καλαμάτας, δεν διακρίνεται η περιοχή της Βέργας καθώς και το όρος «Καλάθι» του Ταϋγέτου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν αύριο Τετάρτη το απόγευμα, όταν και αναμένεται να «αποχωρήσει» το κύμα της αφρικανικής σκόνης.

Δείτε φωτογραφίες από Αθήνα και Καλαμάτα:

athina-skoni.jpg
athina-skoni2.jpg
athina-skoni2_1.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο