Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Θεέ μου καιγόμαστε»: Συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στη Ροδόπη

Σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες στο χωριό Σώστης

Η πύρινη κόλαση συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μία από αυτές και το χωριό Σώστης, στη Ροδόπη που φλέγεται από σήμερα το μεσημέρι.

Σοκάρει το βίντεο από κάτοικο του χωριού, που ανέβασε σε ομάδα στο Facebook, γράφοντας: «Καιγόμαστε βοήθεια».

Δείτε το βίντεο

Σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες στο χωριό Σώστης, όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσαλικίδης διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και Ανω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Νωρίτερα, με μηνύματα μέσω του 112, έλαβαν οδηγίες για εκκένωση οι κάτοικοι έξι περιοχών και συγκεκριμένα στα χωριά Μίσχος, Ανω Δροσίνη, Ληνό, Μέγα Πιστό, Σώστης και Πολύανθος, ενώ βρίσκονται επί ποδός «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ανω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Χρυσά» τα καλαμαράκια στη Μύκονο – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μερίδα
«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί
«Χρυσά» τα καλαμαράκια στη Μύκονο – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μερίδα