Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεσπά η μητέρα της Κούσογλου για την αποφυλάκιση του Δάνου: «Μην είναι αλήθεια»

Ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου έχει παντρευτεί και ζει σε χώρα του εξωτερικού.

Στο εξωτερικό φέρεται να ζει πλέον μετά την αποφυλάκισή του ο άνθρωπος που σκότωσε την Κική Κούσογλου στη Βέροια το 2005.

Η μητέρα της Κικής Κούσογλου μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" για το ενδεχόμενο να έχει αποφυλακιστεί ο Δάνος Μουρατίδης που στραγγάλισε, έθαψε και μετά έψαχνε στα κανάλια τον δολοφόνο.

"Μακάρι να μην είναι αλήθεια. Γιατί καταλαβαίνετε πως νιώθω αν μάθω ότι έχει αποφυλακιστεί. Αρχίζω και τρέμω ολόκληρη και έρχονται όλες οι αναμνήσεις μπροστά μου και ξέρω ότι αυτός έχει καταδικαστεί για 24 χρόνια τα οποία θα πρέπει να κάνει την ποινή του και μετά να βγει. Η ζωή μου προχωράει μεν, γιατί έχω μια κόρη ακόμη, έχω δύο εγγόνια. Έχω τα εγγόνια και μου δίνουν ζωή. Βλέπω συνέχει την Κική στον ύπνο μου. Τη βλέπω πως είναι πολύ καλά. Τη βλέπω σε πολύ ωραίο σπίτι με πάρα πολύ ωραίο γκαζόν γύρω γύρω. Όλα τα όνειρά μου είναι ωραία μαζί της" συγκλονίζουν τα όσα περιέγραψε η μητέρα της Κικής.

"Κάθε μέρα που βλέπω στην τηλεόραση αυτά τα κορίτσια που τα σκοτώνουν, ανεβαίνει η πίεσή μου στο κεφάλι μου. Δεν έχουμε νόμους για αυτό το πράγμα. Ποια είναι τα ισόβια; Εγώ σαν μάνα που μου σκότωσε το παιδί μου δεν θα πω ποτέ να τον σκοτώσουν. Δεν θα πω ποτέ αυτή την λέξη. Αλλά θα ήθελα να μείνει μέσα ισόβια. Η κόρη μου δυστυχώς πλήρωσε το ότι ήταν πολύ όμορφη. Έχω την Κική μου πάλι, έτσι έχουν βγάλει το πρώτο μου εγγόνι. Δεν αναπληρώνει τη θέση της άλλα έστω που την ακούω να την φωνάζουν και μου δίνει δύναμη αυτό το πράγμα. Αν η κόρη μου μου είχε πει έστω και το παραμικρό θα μπορούσα κάτι να είχα κάνει. Δεν μου έλεγε τίποτα ούτε εμένα ούτε στην αδερφή της. Τα κρατούσε μέσα της. Εύχομαι (ο δράστης) να μην έρθει στη Βέροια γιατί φοβάμαι, όχι από εμένα, αλλά από τα δικά μου τα άτομα ότι θα του κάνουν κακό. Και το ξέρει αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στη Βέροια" συμπλήρωσε η άτυχη μητέρα.

Η εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτου Θέματος που αναφέρει πως ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου έχει παντρευτεί και ζει σε χώρα του εξωτερικού.

Τι είχε συμβεί 18 χρόνια πριν - Την στραγγάλισε και την "έψαχνε" στην Νικολούλη

Ο Δάνος Μουρατίδης και η Κική Κούσογλου, 23 και 20 ετών αντίστοιχα, γνωρίζονταν από παιδιά, μεγαλώσανε μαζί στη Βέροια και στη συνέχεια έγιναν ζευγάρι για πέντε χρόνια. Το 2005 όμως αποφάσισαν να χωρίσουν. Οι συχνοί τσακωμοί ήταν μονόδρομος. Υπήρχαν πολλές σκηνές ζηλοτυπίας από τον Δάνο, όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ωστόσο διατήρησαν μια καλή σχέση.

Την 10η Απριλίου, το 2005, ο Δάνος και η Κική έχουν κανονίσει να συναντηθούν στο σπίτι του πρώτου, με τον 23χρονο να δηλώνει ακόμα ερωτευμένος μαζί της και να της ζητά να σμίξουν και πάλι. Η Κική όμως πίστευε πως η σχέση τους είχε τελειώσει και έπρεπε να μπει ένα οριστικό τέλος.

Η ώρα πέρασε από την κουβέντα, η Κική αποκοιμήθηκε και ο Δάνος βρήκε την ευκαιρία να κοιτάξει το κινητό της. Βρήκε ένα μήνυμα από έναν άλλον άντρα και η ζήλεια του θέριεψε. Την ξύπνησε και την ρώτησε ποιος είναι αυτός κτλ. και γρήγορα ξέσπασε καβγάς. Ο Δάνος την στραγγάλισε…

κικη

Όταν κατάλαβε ότι η Κική δεν ανέπνεε και ήταν νεκρή, αποφάσισε με ψυχραιμία να εξαφανίσει το άψυχο σώμα της και τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν. Έβαλε στο αυτοκίνητο το άψυχο σώμα της στη θέση του συνοδηγού και το μετέφερε στην περιοχή του Φράγματος Ασωμάτων Ημαθίας, στις όχθες του Αλιάκμονα, μία περιοχή εντελώς ερημική. Με τη βοήθεια ενός 40χρονου ξαδέλφου του την έθαψαν και πέταξαν τα πράγματά της σε διαφορετικά σημεία ώστε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Επέστρεψε στο σπίτι του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μετά από δύο μέρες, η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνισή της. Την έψαξαν παντού, ενώ στις έρευνες πήρε μέρος και η Αγγελική Νικολούλη, με την εκπομπή της "Φως στο Τούνελ". Μάλιστα, σε αυτές συμμετείχε κανονικά και ο Δάνος. Είχε παραδεχθεί άλλωστε πως είχαν όντως συναντηθεί με την Κική σπίτι του, πως είχε κοιμήθηκε εκεί, αλλά όταν ξύπνησε το πρωί, αυτή είχε φύγει. Είχε πει επίσης πως το τελευταίο του μήνυμα, όταν του είχε πει να χωρίσουν ήταν "Όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια".

Παράλληλα, έκανε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει στην εύρεση της πρώην συντρόφου του. Η έμπειρη Αγγελική Νικολούλη όμως δεν πείστηκε: "Κατάλαβα, όταν τον είδα απέναντί μου, ότι κάτι έτρεχε. Φαινόταν ότι ήταν ένοχος", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και η Αστυνομία εστίασε στο μήνυμα του χωρισμού. Ένα μήνυμα πολύ συγκαταβατικό, "υπεράνω", το οποίο δεν "κολλούσε" καθόλου με τον χαρακτήρα που είχε απέναντι στη σχέση του. Ο Δάνος ζήλευε την Κική υπερβολικά, οπότε δεν θα μπορούσε να το πάρει τόσο ελαφρά την καρδία.

κικη

Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν στο έπακρον όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε την Αστυνομία ότι, όταν στάλθηκε το μήνυμα του Δάνου στην Κική, τα δύο κινητά έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία, κάτι που σήμαινε πως τα δύο κινητά βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από την οικογένεια της Κικής. "Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε, χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε".

Περιγράφοντας τη βραδιά του εγκλήματος σημείωσε: "Είχαμε χωρίσει δύο εβδομάδες πριν. Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, ενώ εγώ έβλεπα τηλεόραση". Αφού παραδέχτηκε ότι έψαξε το κινητό της Κικής και βρήκε μήνυμα από κάποιον άλλο άντρα, στη συνέχεια είπε πως την ξύπνησε και ζήτησε εξηγήσεις για το μήνυμα. Μετά τον καβγά τους, ο 23χρονος την άρπαξε από το λαιμό και τη στραγγάλισε.

"Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ"

Τέσσερις μήνες μετά, ο Δάνος Μουρατίδης ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που έκανε στις 11 Αυγούστου 2005, υποδεικνύοντας παράλληλα στις αστυνομικές αρχές την τοποθεσία που είχε θάψει την 20χρονη κοπέλα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ