Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια – Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

Ακολούθησαν ακόμη δύο μετασεισμικές δονήσεις πάνω από τα 4 Ρίχτερ

Σειρά σεισμικών δονήσεων καταγράφονται στην περιοχή της Εύβοιας, από το πρωί της Τρίτης.

Η αρχή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε με σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 06:32 στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας, ή περίπου 58 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Ακολούθησε ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, στις 07:23 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Χρυσά» τα καλαμαράκια στη Μύκονο – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μερίδα
«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί
«Χρυσά» τα καλαμαράκια στη Μύκονο – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μερίδα