Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Για παιδαγωγικούς λόγους η αργία ιερέων για τη Θεία Κοινωνία

«Έκαναν ένα λάθος οι ιερείς, τους κάλεσα, το συζητήσαμε, μπήκε και μια μικρή αργία και το θέμα έληξε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης

Για ένα “λάθος” των δύο ιερέων, για το οποίο μάλιστα έχουν ζητήσει συγγνώμη (και από το ποίμνιο τους), έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, αναφορικά με το θέμα της αργίας που τέθηκε σε δύο ιερείς της Μητρόπολης που χορήγησαν τη θεία κοινωνία με κουταλάκια μιας χρήσης.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μιλώντας στο orthodoxtimes.gr για το περιστατικό, τόνισε πως επρόκειτο για δύο ιερείς που διέπραξαν αυτό το λάθος, ο ένας τον προηγούμενο χρόνο και ο δεύτερος το εφετινό Πάσχα.

Έκαναν ένα λάθος οι ιερείς, τους κάλεσα, το συζητήσαμε, μπήκε και μια μικρή αργία και το θέμα έληξε”, σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του που ένα παλαιό ζήτημα πήρε τέτοια διάσταση σήμερα.

“Η αργία τώρα έχει περάσει, οι ιερείς έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, κακώς έχει δημιουργηθεί αυτή η φασαρία. Πρόκειται για καλούς ανθρώπους, κατάλαβαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και από το ποίμνιο τους”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Όπως δήλωσε, το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την εκκλησιαστική διαδικασία και τα μυστήρια της Εκκλησίας.

“Όλες οι σύνοδοι των αυτοκέφαλων εκκλησιών, αποφάσισαν ότι πρέπει να ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης της θείας ευχαριστίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας, υπάρχουν συνοδικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται”, ανέφερε στο orthodoxtimes.gr ο Μητροπολίτης Μάξιμος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η αργία αυτή επιβλήθηκε στους δύο ιερείς για “παιδαγωγικούς λόγους”.

“Τελείωσε και τώρα είμαστε όλοι καλά, δεν έγινε μεγάλο ζήτημα”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Πηγή: orthodoxtimes

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Scope Ratings: Τρία σενάρια για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ
Η ανάλυση του γερμανικού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης περιλαμβάνει σενάρια για δασμούς light, εμπορικό πόλεμο και βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση
Scope Ratings: Τρία σενάρια για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ
Μητσοτάκης για πραξικόπημα 21ης Απριλίου: Η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ώριμη δύναμη
«Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος» τόνισε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης για πραξικόπημα 21ης Απριλίου: Η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ώριμη δύναμη