Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μειωμένα κατά 63% τα ατυχήματα στην Εγνατία Οδό τον Απρίλιο

Ενόψει της πλήρους άρσης των περιορισμών των υπεραστικών οδικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, η "Εγνατία Οδός Α.Ε." καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Απριλίου, που ήταν σε ισχύ στη χώρα οι περιορισμοί μετακινήσεων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε στην Εγνατία Οδό και τους Κάθετους Άξονες σημαντικότατη μείωση και των τροχαίων συμβάντων.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αναφέρει ότι σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 το σύνολο των ατυχημάτων μειώθηκε κατά 63%, εκ των οποίων τα ατυχήματα με τραυματισμούς ήταν μειωμένα κατά 54% (6 έναντι 13) και τα ατυχήματα υλικών ζημιών μειωμένα κατά 66% (24 έναντι 66). Η μέση μείωση των ατυχημάτων κατά 63% είναι μικρότερη σε σχέση με τη μέση μείωση της κυκλοφορίας που κατά το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 75%, διαφορά που εκτιμάται ότι οφείλεται στις αυξημένες ταχύτητες που ανέπτυσσαν κάποιοι οδηγοί εκμεταλλευόμενοι την πολύ αραιή κυκλοφορία.

Ενόψει της πλήρους άρσης των περιορισμών των υπεραστικών οδικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, η "Εγνατία Οδός Α.Ε." καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στον αυτοκινητόδρομο, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας και σε καμία περίπτωση να μην κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει δώσει εντολή να παραταθεί η πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία
Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
Ενας 37χρονος στο Λασίθι ακρωτηριάστηκε, ενώ σοβαροί τραυματισμοί ανηλίκων σημειώθηκε σε Κάλυμνο και Μαλεσίνα
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ
Shein και Temu έχουν προειδοποιήσει ότι θα αυξήσουν τις τιμές «λόγω των πρόσφατων αλλαγών στους παγκόσμιους εμπορικούς κανόνες και τους δασμούς»
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ