Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΡΟΣΟΧΗ: O ΕΟΦ ανακαλεί 20 καλλυντικά – Δείτε ποια είναι

Ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας

Στην ανάκληση 20 καλλυντικών προϊόντων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ προχώρησε στην απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά είκοσι (20) καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και σύμφωνα με τις αναφορές-κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 19, 21, 22 / 2018 για λόγους ποιότητας.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Για να δείτε τη λίστα των καλλυντικών που ανακλήθηκαν, πατήστε εδώ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνετρίβη αεροπλάνο στις ΗΠΑ - Νεκροί οι τέσσερις επιβαίνοντες (VIDEO)
Το δυστύχημα σημειώθηκε μόλις μία ημέρα μετά από ένα άλλο θανατηφόρο περιστατικό στη Νεμπράσκα, όπου ένα αεροπλάνο έπεσε κατακόρυφα σε ένα ποτάμι
Συνετρίβη αεροπλάνο στις ΗΠΑ - Νεκροί οι τέσσερις επιβαίνοντες (VIDEO)
Τασούλας: Συγχαρητήρια στην Εθνική Πόλο γυναικών για το χρυσό μετάλλιο
«Τα ασυναγώνιστα κορίτσια του ελληνικού πόλο απέδειξαν ότι με το ταλέντο και το αγωνιστικό τους σθένος θα συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους»
Τασούλας: Συγχαρητήρια στην Εθνική Πόλο γυναικών για το χρυσό μετάλλιο