Όλοι οι Κούρδοι μαχητές στο Ιράκ και την Συρία, περιλαμβανομένων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, πρέπει να καταθέσουν τα όπλα τους έπειτα από την έκκληση για αφοπλισμό που απηύθυνε ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε χθες την οργάνωση που ο ίδιος δημιούργησε το 1978 να καταθέσει τα όπλα της και απευθύνει έκκληση για επίλυση του Κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία μέσω της «ειρήνης και της δημοκρατίας».
Το μήνυμα του Οτσαλάν ανέγνωσαν σε συνέντευξη στην Κωνσταντινούπολη τα μέλη της διευρυμένης αντιπροσωπείας του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών και Ισότητας (DEM) που τον επισκέφθηκε νωρίτερα στο νησί-φυλακή Ιμραλί της Προποντίδας , όπου κρατείται τα τελευταία 26 χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
- Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Πεδίο μάχης στον ΟΣΕ - «Γιούχαρε» χιλιάδες κόσμου
- Συγκλονίζει ο Πλακιάς από τα Τέμπη: Οι τάφοι των παιδιών μου είναι ακόμα ανοιχτοί
- Καρυστιανού: Μάρθη, μαζευτήκαμε εδώ για σένα και για όσους δεν φτάσατε ποτέ
- Συγκίνηση στα Τέμπη: Στο σημείο της τραγωδίας συγγενείς των θυμάτων (ΦΩΤΟ)