Σχόλιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος έκανε λόγο για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους εντός της επικράτειας της Σαουδικής Αραβίας, καταδίκασε την Κυριακή το υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.
Η Ντόχα, η οποία είναι βασικός διαμεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, χαρακτήρισε «προκλητική» τη δήλωση του Νετανιάχου.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εμφανίστηκε ν’ αστειεύεται την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε δημοσιογράφο του φιλοκυβερνητικού Channel 14, όταν αναφέρθηκε σε «Σαουδαραβικό Κράτος» αντί για «Παλαιστινιακό Κράτος», προτού διορθώσει τη δήλωσή του.
Από την πλευρά της, η Σαουδική Αραβία απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές του Νετανιάχου σχετικά με εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του την Κυριακή το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει αναφορά στη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.
Το βασίλειο πρόσθεσε ότι εκτιμά την απόρριψη των σχολίων του Νετανιάχου από τα «αδελφά» κράτη. «Αυτή η κατοχική εξτρεμιστική νοοτροπία δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνουν τα παλαιστινιακά εδάφη για τον αδελφό λαό της Παλαιστίνης και την ενσυνείδητη, ιστορική και νομική σύνδεσή του με αυτή τη γη», ανέφερε.
Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ