Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συναγερμός στο Ισραήλ - Drone από τον Λίβανο είχε στόχο το σπίτι του Νετανιάχου

Απουσίαζαν από το σπίτι τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του

Στόχος μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος έγινε το Σάββατο η κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Την ώρα της επίθεσης στο σπίτι δεν βρισκόταν ούτε ο Νετανιάχου ούτε κανένα μέλος της οικογένειάς του και δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού.

Οι σειρήνες ήχησαν το πρωί του Σαββάτου στο Ισραήλ, προειδοποιώντας για πυρά από την κατεύθυνση του Λιβάνου, καθώς ένα drone κατευθυνόταν προς το σπίτι του Νετανιάχου στην πόλη Καισάρεια του βορειοκεντρικού Ισραήλ.

Η επίθεση πραγματοποιείται καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ με την Χεζμπολά εντείνεται.

Την Παρασκευή η Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει μια νέα φάση επιθέσεων, στέλνοντας περισσότερους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους και drones με εκρηκτικά στο Ισραήλ. Ο ιστορικός ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στην διάρκεια ισραηλινού βομβαρδισμού στα τέλη Σεπτεμβρίου, με το Ισραήλ να διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις επί λιβανικού εδάφους λίγες ημέρες μετά.

Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ και κατά της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, ακόμη και μετά τον θάνατο του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ που, κόντρα στις προσδοκίες τόσο συμμάχων του Ισραήλ όσο και πολιτών στη Γάζα και στο Ισραήλ, δεν δείχνει να φέρνει πιο κοντά μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Την Παρασκευή ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι ο θάνατος του Σινουάρ υπήρξε μια επώδυνη απώλεια, σημείωσε ωστόσο ότι η Χαμάς συνέχισε, παρά τον χαμό και άλλων ηγετικών της μορφών πριν από αυτόν. «Η Χαμάς είναι ζωντανή και θα παραμείνει ζωντανή», δήλωσε ο Χαμενεΐ.

Πηγή: euronews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ