Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ισραηλινός έποικος σκοτώθηκε σε επίθεση σε έναν εβραϊκό οικισμό της Δυτικής Όχθης

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση

Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε σήμερα, σε επίθεση σε έναν εβραϊκό οικισμό της Δυτικής Όχθης, που βρίσκεται κοντά στο παλαιστινιακό χωριό όπου σημειώθηκε πρόσφατα φονική επιδρομή Ισραηλινών εποίκων.

"Αφού κατέβαλαν πολλές προσπάθειες (…) οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του άνδρα που είχε τραυματιστεί στην επίθεση", ανακοίνωσε το νοσοκομείο Μπέιλινσον της Πέτα Τίκβα.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι "ένας τρομοκράτης" επιτέθηκε "σε έναν πολίτη, έκλεψε το όπλο του και διέφυγε" στον οικισμό Κεντουμίμ, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Το θύμα ήταν κάτοικος αυτού του εβραϊκού οικισμού που βρίσκεται κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Τζιτ. Το βράδυ της Πέμπτης Εβραίοι έποικοι επιτέθηκαν στο χωριό και σκότωσαν έναν νεαρό Παλαιστίνιο, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Η επίθεση αυτή, από περίπου 100 εποίκους οπλισμένους με μαχαίρια και όπλα, καταδικάστηκε διεθνώς αλλά και από τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου 2023, εντείνονται οι ταραχές και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Τουλάχιστον 635 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή αυτή από τον ισραηλινό στρατό ή από εποίκους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα παλαιστινιακά στοιχεία. Έχουν σκοτωθεί επίσης τουλάχιστον 19 Ισραηλινοί άμαχοι ή στρατιώτες σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού στις αυτόνομες παλαιστινιακές περιοχές, σύμφωνα με επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου
Προβληματισμοί τόσο για τους ίδιους τους δασμούς αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων
Δασμοί Τραμπ: Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Το BBC News πέρασε μια ολόκληρη ημέρα πάνω στο βρετανικό βασιλικό ερευνητικό σκάφος RRS Discovery, συμμετέχοντας στην αναζήτηση στοιχείων
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια μεγάλη έκρηξη να καταστρέψει το ελληνικό νησί;
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα
Οι δηλώσεις του ήρθαν αφού ισραηλινές επιδρομές σκότωσαν περισσότερους από 90 ανθρώπους σε διάστημα 48 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας
Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα