Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Να αποδεχτείς άμεσα τη συμφωνία για εκεχειρία

O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς και βασικού διαπραγματευτή της ομάδας, «δεν βοηθάει» τις διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς καθώς αυξάνεται η δυσαρέσκεια του Λευκού Οίκου για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα.

Οι δύο ηγέτες, των οποίων η σχέση έχει κλονιστεί λόγω της σύγκρουσης, μίλησαν την Πέμπτη. Ενώ ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να στηρίξει το Ισραήλ απέναντι στις νέες απειλές από το Ιράν και τις υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη ομάδες όπως η Χεζμπολάχ, είπε ότι ήταν «πολύ άμεσος» με τον Νετανιάχου, αναφορικά με τις περιφερειακές επιπτώσεις του πολέμου που επιδεινώνονται.

«Έχουμε τη βάση για κατάπαυση του πυρός», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους. «Θα έπρεπε να προχωρήσει σε αυτό και θα πρέπει να το προχωρήσουν τώρα».

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς και βασικού διαπραγματευτή της ομάδας, «δεν βοηθάει» τις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τρόφιμα από την ΠΚΜ – Μοίρασαν 4 τόνους φρούτα και λαχανικά
Για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων εν όψει του Πάσχα - Πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τρόφιμα από την ΠΚΜ – Μοίρασαν 4 τόνους φρούτα και λαχανικά
Ανατροπή με το τροχαίο σοκ στην Εγνατία: Πώς έγινε - «Δεν είδα τίποτα», είπε ο οδηγός
Ανατροπή με τις συνθήκες του σοκαριστικού τροχαίου - Το φορτηγό έπεσε στα ΙΧ χωρίς να προηγηθεί σύγκρουση
Ανατροπή με το τροχαίο σοκ στην Εγνατία: Πώς έγινε - «Δεν είδα τίποτα», είπε ο οδηγός