Ακτιβίστρια οικολόγος συνελήφθη σήμερα έπειτα από επίθεση κατά του διάσημου πίνακα του Κλοντ Μονέ «Οι παπαρούνες» στο Μουσείο του Ορσέ στη Γαλλία.
Βίντεο της οργάνωσης Riposte alimentaire, που ευθύνεται για σειρά επιθέσεων κατά έργων τέχνης, που αναρτήθηκε στο Χ δείχνει γυναίκα που παρουσιάζεται ως «στρατευμένη πολίτης» να κολλά στον ιμπρεσιονιστικό πίνακα που αποτυπώνει τοπίο με παπαρούνες ένα αυτοκόλλητο πόστερ με εικόνα αποκάλυψης σε κόκκινο χρώμα.
🇫🇷🖼️ FLASH | "À +4 degrés, c'est l'enfer qui nous attend !" Une activiste écologiste de Riposte Alimentaire a recouvert le tableau "Les Coquelicots" de Claude Monet à Paris.
— Cerfia (@CerfiaFR) June 1, 2024
pic.twitter.com/O8ofDEbcld
«Αυτός ο εφιαλτικός πίνακας μπροστά μας, αυτό μας περιμένει αν δεν εφαρμοστεί καμία εναλλακτική! Στους +4°C, είναι η κόλαση που μας περιμένει», φώναξε η γυναίκα.
Η διεύθυνση του μουσείου ανακοίνωσε ότι ο πίνακας αποκαταστάθηκε, ότι η έκθεση άνοιξε στο κοινό και ότι θα καταθέσει μήνυση.
À Paris, une militante de « Riposte Alimentaire » s’en prend à un tableau de Claude Monet https://t.co/O0SqBL5JeL
— Le HuffPost (@LeHuffPost) June 1, 2024
Η οργάνωση Riposte alimentaire που αγωνίζεται για την αειφόρο διατροφή έχει πραγματοποιήσει πολλές ανάλογες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.
How To Draw Anger Against your Cause
— Grouse Beater (@Grouse_Beater) June 1, 2024
A climate activist has been arrested for sticking an adhesive poster on a Monet painting not protected by glass at the Musee d’Orsay in Paris. [Police source].
The action by the woman, a member of Riposte Alimentaire (Food Response) –… pic.twitter.com/3yx52gmTg1
Εχει στο ενεργητικό της την επίθεση κατά της Τζοκόντα στο Λούβρο, κατά του πίνακα «Η Ανοιξη» του Μονέ, στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Λυών, του έργου «Η Ελευθερία οδηγεί τον Λαό» του Ντελακρουά στο Λούβρο.
Πηγή: protothema.gr