Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έξι Τούρκοι πολίτες κρατούνται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη

Απαντώντας η Άγκυρα απείλησε τον Χαφτάρ ότι θα «αντιδράσει με τον πιο αποτελεσματικό και δυναμικό τρόπο» σε οποιεσδήποτε απειλές

Την άμεση απελευθέρωση έξι Τούρκων πολιτών, οι οποίοι κρατούνται από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, στην Ανατολική Λιβύη, αξιώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης.

«Η κράτηση έξι Τούρκων πολιτών στη Λιβύη, από την παράνομη στρατιωτική δύναμη που είναι πιστή στον Χαφτάρ, αποτελεί πράξη "πειρατείας"» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής η Άγκυρα.

Προστίθεται επιπλέον, ότι «η Τουρκία αναμένει την άμεση απελευθέρωση των πολιτών της», καθώς διαφορετικά, «οι δυνάμεις του Χαφτάρ θα καταστούν νόμιμος στόχος».

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση από το 2011, μετά την αιματερή επέμβαση του ΝΑΤΟ και τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι.

Η χώρα, έκτοτε, έχει διχοτομηθεί, με τις ανατολικές επαρχίες να ελέγχονται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις του Χαφτάρ και τις δυτικές από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη Παπασταύρου και Τσάφου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ
Οι εργαζόμενοι εργάζονται με αίσθημα καθήκοντος, ακόμα και το Πάσχα, για να απολαμβάνουμε όλοι τις άγιες ημέρες, τόνισε ο κ. Παπασταύρου
Επίσκεψη Παπασταύρου και Τσάφου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ