Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο, για να ζήσεις!

Πρωτιά και πάλι για την Μελβούρνη της Αυστραλίας ...

Η Μελβούρνη της Αυστραλίας αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς για έβδομη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έκθεση της Economist Intelligence Unit.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, η Economist Intelligence Unit αξιολογεί τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, συγκρίνοντας παράγοντες όπως η σταθερότητα, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο βασικός λόγος που η Μελβούρνη βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη είναι οι ισχυρές της επιδόσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές, ενώ σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε η χαμηλή εγκληματικότητα.

Η Βιέννη βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης, με το Βανκούβερ και το Τορόντο να ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Μια ακόμα πόλη της Αυστραλίας, η Αδελαΐδα, κατέλαβε την πέμπτη θέση ενώ στο νούμερο επτά βρίσκεται το Περθ. Όσο για το Σίδνεϊ, λόγω του υψηλού κόστους κατοικιών και την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας, βρίσκεται για δεύτερη φορά εκτός της 10άδας, καταλαμβάνοντας την 11η θέση.

Η δεκάδα: Η Μελβούρνη, η Βιέννη, το Βανκούβερ, το Τορόντο, το Κάλγκαρι, η Αδελαΐδα, το Περθ, το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Ελσίνκι και το Αμβούργο.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Δαμασκός, το Λάγκος, η Τρίπολη της Λιβύης, η Ντάκα και το Πορτ Μορέσμπι στην Παπούα-Νέα Γουϊνέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει δώσει εντολή να παραταθεί η πασχαλινή εκεχειρία στην Ουκρανία
Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Μόσχα για παράταση της εκεχειρίας
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
Ενας 37χρονος στο Λασίθι ακρωτηριάστηκε, ενώ σοβαροί τραυματισμοί ανηλίκων σημειώθηκε σε Κάλυμνο και Μαλεσίνα
Πάσχα: Έθιμα που «πληγώνουν» - Τραυματίες από κροτίδες, βεγγαλικά σε πολλές περιοχές
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ
Shein και Temu έχουν προειδοποιήσει ότι θα αυξήσουν τις τιμές «λόγω των πρόσφατων αλλαγών στους παγκόσμιους εμπορικούς κανόνες και τους δασμούς»
DHL: Αναστέλλει αποστολές αξίας άνω των 800 δολαρίων προς τις ΗΠΑ