Συνέντευξη στο Tennis TV παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς πριν την έναρξη του ATP Finals στη Βασιλεία.
«Είμαι χαρούμενος με την καθημερινή δουλειά μου στο γήπεδο. Νιώθω ότι είμαι σε μια μεταβατική περίοδο της καριέρας μου. Έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου και σε πολλούς τομείς νιώθω ότι είμαι καλύτερος παίκτης, αλλά δεν το έχω δείξει στο γήπεδο με τα αποτελέσματά μου τις τελευταίες εβδομάδες. Είχα μερικά καλά ματς, όπου πάλεψα σκληρά και τελικά βγήκα νικητής, αλλά νιώθω ότι δεν έχω καταφέρει να δείξω τις βελτιώσεις μου και τον τρόπο που έχω εξελιχθεί. Ίσως θα πρέπει να περιμένω λίγο» είπε αρχικά ο Έλληνας τενίστας.
«Δεν ξέρω πότε θα έρθει. Μακάρι να μπορούσα να αποφασίσω εγώ το πότε, αλλά σε αυτά τα πράγματα δεν ξέρεις. Μπορεί να έρθει κάποια στιγμή, μπορεί να έρθει σταδιακά, είναι μέρος της διαδικασίας. Αν συνεχίσεις να δουλεύεις και να εστιάζεις στις λεπτομέρειες, μπορεί κάποια στιγμή να έρθει τελικά» συμπλήρωσε.
Ρωτήθηκε, τέλος, για τις πιθανότητες πρόκρισης στο ATP Finals.
«Θα το θέσω έτσι: σίγουρα ελπίζω να είναι μέρος του πλάνου για τη σεζόν, αλλά βλέπω τι έχουν κάνει άλλοι παίκτες μέχρι στιγμής και συγκρίνω με τη δική μου σεζόν, που είχε σκαμπανεβάσματα.
Πήγα καλά στο Μονακό, όπου κέρδισα, αλλά μετά από αυτό δεν είχα πολύ καλά αποτελέσματα, για να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω αν αξίζω μια θέση εκεί, θα πρέπει να αποδείξω κάποια πράγματα είτε εδώ (Βασιλεία), είτε στο Μπερσί. Να δείξω στον κόσμο ότι ίσως ακόμα αξίζω μια θέση στο ATP Finals. Όλα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες.
Ακόμα και αν δεν τα καταφέρω, είμαι ικανοποιημένος που έχω τον έλεγχο της ζωής μου και ξέρω σε τι θέλω να δουλέψω, πώς θέλω να προχωρήσω τους επόμενους μήνες, διότι θέλω να αρχίσω να γίνομαι καλύτερος σε πολλά πράγματα στη ζωή μου» είπε.