Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γεμάτα... κρατήσεις εστιατόρια - ταβέρνες για Καθαρά Δευτέρα

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κυμανθούν στα περισσότερα καταστήματα οι τιμές

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Ιδιαίτερα προνοητικοί φαίνεται ότι είναι αρκετοί καταναλωτές που έσπευσαν να κάνουν κράτηση σε εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για την Καθαρά Δευτέρα. Με τον καιρό, όπως όλα δείχνουν, σύμμαχο, και με θέληση να βγουν για λίγο έξω από την ρουτίνα τους, πολλοί είναι αυτοί που θα πάνε σε κάποιο κατάστημα εστίασης είτε της γειτονιάς τους ή στα πέριξ της πόλης.

«Έχουμε τουλάχιστον 50% κρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα και κάποιες και για την 25η Μαρτίου. Εδώ και μέρες το τηλέφωνο χτυπάει συνέχεια. Ο κόσμος μεριμνά ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεων», ανέφερε στο «ΤyposThes» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης, και ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ηλιούπολη. Ο ίδιος σχολίασε πως για την Κυριακή δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Οι τιμές, όπως μας είπε, είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. «Τα καλαμαράκια κυμαίνονται από 8 έως 10 ευρώ, και οι μπακαλιάρος από 8 έως 10 ευρώ. Μετά υπάρχουν και άλλα πιάτα που προσθέτει το κάθε κατάστημα πχ μυδοπίλαφο, σουπιές κλπ. Εκεί οι τιμές εξαρτώνται ανάλογα με το πώς έχουν μαγειρευτεί τα πιάτα».

Μεγάλο ποσοστό κρατήσεων επιβεβαιώνει και ο Στέφανος Τσιακίρης Αθανάσιος, ταμίας της Ένωσης, και ιδιοκτήτης καφενείου στην πλατεία Τσιρογιάννη στον Λευκό Πύργο. «Αυτή την στιγμή έχουμε ήδη 70-80% κρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα. Ενδιαφέρον υπήρχε και για το Σάββατο, ενώ για την Κυριακή επειδή η πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο για πιθανότητα βροχών, βλέπουμε πως ο κόσμος διστάζει λίγο». Ο ίδιος ανέφερε πως ο κόσμος προτιμάει θαλασσινά με πρώτα να έρχονται στις προτιμήσεις τα καλαμαράκια, τα χταπόδια, οι σουπιές και οι γαρίδες.

Στα συνοδευτικά, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο κεντρικού ουζερί της πόλης μας, ο πελάτης θα βρει πχ τους κολοκυθοκεφτέδες με 7 ευρώ, τον ταραμά με 5, και την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με 3,5 ευρώ. Στα 9 ευρώ τον μπακαλιάρο, στα 12 καλαμαράκια, και στην ίδια τιμή το χταπόδι.

Φυσικά κάθε κατάστημα έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική. Και πάντα οι τιμές εξαρτώνται και από το σημείο που βρίσκεται το εστιατόριο/ ταβέρνα/ ουζερί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ