Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μία… μελισούλα μας κάνει νηστίσιμες προτάσεις για το Πάσχα (ΦΩΤΟ)

Η Μελίνα Χατζηπαντελή μίλησε μαζί μας για το blog μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που έχει φτιάξει

Συνέντευξη στη Λεμονιά Βασβάνη

 

Νηστίσιμα τσουρέκια, βάψιμο αυγών με φυτικές βαφές, και μια βίγκαν εκδοχή σούπας αντί της μαγειρίτσας, βασισμένη στις Ποντιακές της ρίζες, προτείνει για το Πάσχα η Μελίνα Χατζηπαντελή, γνωστή και ως MeliSoula. Η «master chef» του συγκεκριμένου blog μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, που ζει και δημιουργεί στην Πτολεμαΐδα, μίλησε μαζί μας για τα γλυκά που φτιάχνει, για τις συνταγές στις οποίες βάζει πάντα τη δική της σφραγίδα, αλλά και για το τι σχεδιάζει για να δώσει στο πρότζεκτ της νέο αέρα.

 

-Τι είναι η MeliSoula;

-Η MeliSoula είναι το προσωπικό μου blog μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Σπούδασα Μηχανικός πληροφορικής. Αλλά όταν επέστρεψα στην Πτολεμαΐδα, επειδή δεν μπόρεσα να εξασκήσω το επάγγελμα που είχα σπουδάσει, άρχισα να ασχολούμαι με την ζαχαροπλαστική εμπειρικά. Μου άρεσαν πολύ τα γλυκά και άρχισα να τα φτιάχνω. Έκανα τρισδιάστατες τούρτες με ζαχαρόπαστα, cupcakes κλπ. Δοκίμαζα συνταγές, τάιζα τους γονείς, τους φίλους μου, τη γειτονιά. Πριν 5 χρόνια που ξεκίνησα την MeliSoula είχε αρχίσει να γίνεται διαδεδομένο να ανεβάζεις φωτογραφίες από γλυκά και φαγητά στα social media. Ανέβαζα κι εγώ φωτογραφίες από ό,τι μαγείρευα, έπαιρνα τα like, και χαιρόμουν. Και σκέφτηκα να κάνω ένα blog και να τα αρχειοθετήσω όλα μαζί. Ήθελα να έχω το προσωπικό μου cook book και να είναι προσβάσιμο στον καθένα. Παράλληλα ήθελα να έχω και διάδραση με όσους έβλεπαν τις συνταγές μου.

Μετά ακολούθησε ο λογαριασμός στο instagram με πολλούς followers. Στη MeliSoula δίνουμε έμφαση στην εικόνα και στο βίντεο. Πρόσφατα έγινε και το κανάλι μας στο youtube, όπου εξηγούμε πώς εκτελούνται οι συνταγές. Φυσικά περιμένουμε και από τους αναγνώστες να μας πουν ποιο γλυκό ή φαγητό θέλουν να φτιάξουμε.

eclair_resize.jpg

-Πώς βλέπετε την άνθιση που υπάρχει τελευταία γύρω από την μαγειρική;

-Νομίζω πως προσπαθούμε να μπλέξουμε μαγειρική, ζαχαροπλαστική και social media, που είναι τρία διαφορετικά πράγματα, και συνήθως μπερδευόμαστε και κάπου το χάνουμε. Όλοι μπήκαν στην κουζίνα. Όλοι έγιναν γευσιγνώστες. Έγινε μόδα. Αυτό εμάς μας συμφέρει γιατί και ο κόσμος μαθαίνει να ξεχωρίζει το καλό και το ποιοτικό από το μη ποιοτικό. Καλλιεργείται η κουλτούρα της γαστρονομίας. Από την άλλη με τα social media όλοι έχουν γνώμη. Αυτό μερικές φορές δεν είναι και καλό.

Πάντα όμως από αρνητικές κριτικές προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι.

 

-Τι σχόλια σας κάνουν;

-Ευτυχώς είμαι από τους ευνοούμενους που δεν δέχομαι αρνητικά σχόλια.

 

melissoyla_3.jpg

-Τι χαρακτηρίζει τη μαγειρική/ζαχαροπλαστική σας;

-Στις συνταγές που κάνω βάζω τη δική μου “σφραγίδα”. Πχ κάνω ρυζόγαλο με γεύση τριαντάφυλλο. Αντί για πορτοκαλόπιτα θα κάνω μανταρινόπιτα. Αντί μηλόπιτα κάνω αχλαδόπιτα. Και το αγαπημένο μου υλικό είναι η κανέλα. Την λατρεύω!

soyrbas_cover.jpg

-Ενόψει Πάσχα τι έχετε ετοιμάσει, τι μας προτείνετε;

-Για το Πάσχα θα ανεβεί στο κανάλι μας στο youtube ένα βίντεο με το πώς να κάνετε μια πασχαλινή τούρτα με λαγουδάκια.

Πέρα από αυτό έχουμε συνταγή για νηστίσιμη πραλίνα, ενώ έχουμε νηστίσιμα τσουρέκια για αυτούς που είναι ανυπόμονοι, που ναι μεν νηστεύουν, αλλά και δεν μπορούν να περιμένουν μετά τις 12 το βράδυ, και φυσικά έχουμε και συνταγή με τα κανονικά τσουρέκια.

Ειδικά φέτος αντί για συνταγή μαγειρίτσας, θα ανεβάσουμε συνταγή σουρβά. Η καταγωγή μου, από τη μεριά της μητέρας μου, είναι από τον Πόντο. Και κάθε Πάσχα, όταν ήμασταν παιδιά, επειδή δεν τρώγαμε έντερα και συκωτάκια, μάς κάνανε την παραδοσιακή σούπα που λέγεται σουρβάς. Οπότε ως εναλλακτική θα κάνουμε αυτή την βίγκαν εκδοχή μαγειρίτσας. Έχει ρύζι γιαούρτι και μυρωδικά. Και φυσικά θα έχουμε συνταγή για αυγά με φυτικά χρώματα ζαχαροπλαστικής , ώστε να είναι πιο υγιεινά. Τώρα για μετά το Πάσχα θα κάνουμε αποτοξιωτικές σούπες και smoothies!

lagoudakia.jpg

-Ποιο το επόμενο βήμα για τη MeliSoula;

-Να κάνουμε το στούντιό μας. Μέχρι τώρα τα βίντεο και οι φωτογραφίες βγαίνουν από την κουζίνα του σπιτιού μου. Εκεί που γεννήθηκαν όλα! Θέλουμε να κάνουμε ένα χώρο που θα φιλοξενεί τις παραγωγές μας. Θα γίνει στην Πτολεμαΐδα. Θέλω εκεί να γίνονται και γευσιγνωσίες, σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με την μαγειρική. Είναι κάτι που το ονειρεύομαι. Θέλω πολύ να γίνει και θα γίνει!

Επίσης θα ήθελα στο μέλλον να εστιάσουμε σε ειδικές ομάδες πχ να βγάλουμε συνταγές χωρίς γλουτένη, ή για διαβητικούς κλπ.

sheep_hq_1_wm.jpg

-Οι γείτονες τι λένε για αυτά που φτιάχνετε;

-Από την αρχή που ξεκίνησα όλο αυτό το πρότζεκτ ήταν οι άμεσα ευνοούμενοι. Μετά τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, ήταν αυτοί που δοκίμαζαν ό,τι έφτιαχνα. Πχ όταν έψηνα κάτι έρχονταν ο γείτονας και μου έλεγε «Μελίνα… μύρισα κανέλα. Τι κάναμε σήμερα;». 

 

-Πέρα από το youtube φτιάχνετε γλυκά για εμπορική χρήση, για παραγγελίες;

-Επειδή δώσαμε έμφαση στην δημιουργία νέων συνταγών, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για παραγωγή. Οπότε θα κάνω γλυκά μόνο σε κάποια στοχευμένα event.

melina_xatzipadeli.jpg

-Πώς βγήκε το όνομα;

-Από το Μελίνα με φωνάζουν Μέλι οι πιο οικείοι μου. Σούλα είναι το όνομα της μητέρας μου, χαϊδευτικό από το Αναστασία. Από τα δύο αυτά ονόματα προέκυψε η Meli Soula!

Τις φωτογραφίες παραχώρησε η Μελίνα Χατζηπαντελή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκρέκας: Βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας
Επεσήμανε ότι, από κοινού, υπουργείο Ανάπτυξης και επιμελητήρια δημιουργούν προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης
Σκρέκας: Βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας