Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος με δήλωση Τσίπρα για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Το αποκάλεσε «αεροδρόμιο της Μίκρας» από τα Σκόπια

Σύγχυση έχει προκαλέσει η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε «αεροδρόμιο Μίκρας» στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν η αναφορά του πρωθυπουργού σε αεροδρόμιο της Μίκρας, είναι μια συνειδητοποιημένη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην αναφέρει το κανονικό όνομα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, δηλαδή «αεροδρόμιο Μακεδονίας» ή απλώς αναφερόταν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας. Θυμίζουμε ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πήρε το σημερινό του όνομα το 1992, ενώ παλιότερα ονομαζόταν αεροδρόμιο της Μίκρας.  

Βέβαια το ραντάρ στο οποίο αναφερόταν ο Αλ. Τσίπρας, καθώς και το πλαίσιο της συγκεκριμένης δήλωσης, παραπέμπει στο αεροδρόμιο Μακεδονία, με αποτέλεσμα ήδη η δήλωση του να έχει ανάψει… φωτιές καθώς αναπαράγεται στα κοινωνικά δίκτυα κατά ριπάς.

Προς το παρόν, το Μαξίμου δεν έχει σχολιάσει τη συγκεκριμένη δήλωση και δεν υπάρχει επίσημη απάντηση.

Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, μιλώντας για την επιτήρηση του εναερίου χώρου της γειτονικής χώρας  θα παρέχουμε «τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρ υψηλής  τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να δώσουμε υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων». Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 52ο λεπτό:

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/535706406836383/

Φυσικά στο twitter έχει αρχίσει ένας «πόλεμος» σχετικά με τη δήλωση που προκάλεσε σάλο και τις πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού. Δείτε «τιτιβίσματα» που προκάλεσαν αίσθηση:

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Μυκωνίου: «Λέμε όχι στην έμφυλη βία, μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό»
Το «Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024» είναι αφιερωμένο στην γυναίκα και η πρόεδρός του μίλησε στο «ΤyposThes» για τον θεσμό που κερδίζει ολοένα και...
Άννα Μυκωνίου: «Λέμε όχι στην έμφυλη βία, μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό»
Νίκη Κεραμέως: Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στις κάλπες 12.000 επιστολικές ψήφοι
Προτεραιότητά μας μετά τις ευρωεκλογές είναι να φέρουμε προς συζήτηση στη Βουλή την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές
Νίκη Κεραμέως: Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στις κάλπες 12.000 επιστολικές ψήφοι