Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απέλαση πατέρα που κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού του

Γιατί συνελήφθη ο πατέρας και οι αρχές προχωρούν στην απέλασή του - Άφαντος ο δράστης της κακοποίησης

Τεταμένο είναι το κλίμα στη Νίσυρο καθώς ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του από κάτοικο του νησιού, απειλείται με απέλαση.

Όπως αναφέρει το vimatisko, οι κάτοικοι της περιοχής στέκονται στο πλευρό του και συγκέντρωσαν υπογραφές ζητώντας την προστασία του εν λόγω πατέρα και του 10χρονου παιδιού του, ο οποίος κρατείται λόγω έλλειψης εγγράφων άδειας παραμονής στη χώρα.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι, που διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από το ΑΤ της Νισύρου, ζητούν από τις Αρχές να «αναλογιστούν τις τρομερές συνέπειες που έχει η κράτηση του πατέρα  στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού και το άγχος της οικογένειάς του στην ενδεχόμενη απέλασή του».

Χαρακτηρίζουν «εκδικητική» την απόφαση των Αρχών και αναφέρουν πως δεν θα επιτρέψουν να απομακρυνθεί από το νησί όπως «έκανε ο φερόμενος ως θύτης».

Γιατί συνελήφθη ο πατέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο πατέρας του παιδιού έχει ληγμένο διαβατήριο και έχει μπει στη χώρα πολλές φορές παράνομα και γι’ αυτό κρατείται, αφού έχει απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Ληγμένο διαβατήριο φέρεται να έχει και η σύζυγός του. Όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση, δεν έγινε καταγγελία εγκαίρως, με αποτέλεσμα να μην κινηθεί η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο ίδιος έκανε την καταγγελία στις 15 του μηνός και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της περιοχής δεν ασχολήθηκαν με το θέμα των διαβατηρίων. Αντίθετα, όπως τονίζεται, ενημερώθηκε να μεταβεί στην Κω, όπου υπάρχει τμήμα ασφαλείας. Μάλιστα, τους μετέφερε η ΕΛ.ΑΣ. και τους βρήκε ξενοδοχείο να μείνουν, με το παιδί να δίνει κατάθεση για το τι πέρασε.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Νισύρου προσήγαγαν τον πατέρα με τη δικαιολογία της εξακρίβωσης των στοιχείων του. Λίγο μετά, ενημερώθηκαν από την Κω να τον αφήσουν καθώς δεν είναι αυτόφωρο, αλλά στη συνέχεια κάλεσαν εκ νέου τον πατέρα στο τμήμα και τον κράτησαν λόγω μη έγκυρου διαβατηρίου.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης του ανήλικου παιδιού, προσπάθησαν να κινηθούν διακριτικά. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο έχει ενημερωθεί πως πρέπει να απελαθεί.

Όσον αφορά τον φερόμενο δράστη του βιασμού του παιδιού του, αυτός φέρεται να ήταν υπάλληλος στο αρχαιολογικό μουσείο, ωστόσο μετά την καταγγελία εξαφανίστηκε από το νησί. Από την αστυνομία στο νησί επικοινώνησαν με το υπουργείο Πολιτισμού και ψάχνουν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς φέρεται να υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό.

Για να κινηθούν οι διαδικασίες ωστόσο, θα πρέπει να δώσει εντολή ο εισαγγελέας, κάτι που θα γίνει αφού λάβει τη γνωμάτευση για την κατάθεση του παιδιού. Μόλις τη λάβει, θα ξεκινήσει η κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε ο φερόμενος δράστης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ