Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρεκόρ τηλεθέασης για την «ώρα Τσιόδρα»

H απογευματινή ζώνη μετατρέπεται σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης

Σημαντικές αλλαγές στις τηλεοπτικές συνήθειες προκάλεσε η καραντίνα, με τους τηλεθεατές να ανοίγουν μαζικά τον δέκτη τους αρκετά νωρίτερα λόγω... Τσιόδρα, μετατρέποντας την απογευματινή ζώνη σε prime time του κατ' οίκον εγκλεισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία του Nielsen Report: Covid 19, η διαθεσιμότητα των τηλεθεατών στις 18:00 το απόγευμα, οπότε μεταδίδεται από το σύνολο των καναλιών η ενημέρωση από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά, εκτοξεύεται στο 39,7% του πληθυσμού για το διάστημα από τις 11 Μαρτίου έως τις 26 Απριλίου, έναντι 26,7% που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Πρακτικά, το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας ανοίγουν τους τηλεοπτικούς δέκτες το απόγευμα. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η απογευματινή ζώνη μετατρέπεται σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, καθηλώνοντας ποσοστό του πληθυσμού που κανονικά συγκεντρώνεται μαζικά μπροστά στους ανοιχτούς δέκτες μετά τις 21:00.

Ακόμα και στο κοινό ηλικίας 18 έως 54 η τηλεθέαση μέσου λεπτού την «ώρα Τσιόδρα» άγγιξε το 32,2% έναντι 20,7% το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η διαθεσιμότητα του τηλεοπτικού κοινού αυξάνεται αναλογικά σχεδόν κατά 50% και στις υπόλοιπες ζώνες. Ειδιότερα στην prime time το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 50,6% του πληθυσμού (στις 21.00), έναντι 39,5% πέρυσι, ενώ κορυφώνεται στο 55,1% (στις 22:30), έναντι 45,9% το προηγούμενο έτος.

Σε συνθήκες «Μένουμε Σπίτι», σχεδόν έξι εκατομμύρια κάθε βράδυ άνοιξαν τους τηλεοπτικούς δέκτες για να ψυχαγωγηθούν ή να ενημερωθούν.

Πηγή: Real News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

95 Χρόνια Λαϊκές - Η πιο φρέσκια γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους!
Μικροί και μεγάλοι θα μάθουν την σημασία της υγιεινής διατροφής αλλά και την προάσπιση της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια μέρα γεμάτη...
95 Χρόνια Λαϊκές - Η πιο φρέσκια γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους!