Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιορτές γεμάτες γεύση και λαχταριστές μυρωδιές στη Θεσσαλονίκη

Burger Fest από χθες μέχρι και την Κυριακή στη ΔΕΘ, ενώ διαγωνισμός ετοιμάζεται στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες Θεσσαλονίκης για την καλύτερη πίτα

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η Θεσσαλονίκη είναι λιχούδα. Λατρεύει το φαγητό και το δείχνει με κάθε ευκαιρία! Όχι μόνο στο σπίτι, μα και έξω. Στα ταβερνάκια, στα εστιατόρια και στους δρόμους, στις πλατείες.

Ακολουθήστε τις λαχταριστές μυρωδιές στη ΔΕΘ

Από την Παρασκευή 18 μέχρι και την Κυριακή 20 Μαΐου αν περάσετε μπροστά από την κάτω πύλη της ΔΕΘ (τόξο) και σας… μυρίσουν λαχταριστά burger, μη διστάσετε να επισκεφθείτε το Burger Fest!

Tο πρώτο και μεγαλύτερο food festival της χώρας αφιερωμένο στο burger, ταξιδεύει για πρώτη φορά βόρεια για μια ανοιξιάτικη στάση στην Θεσσαλονίκη

Για τρεις ημέρες τα 7 εστιατόρια και burger houses της πόλης θα σερβίρουν λαχταριστά πιάτα με ψωμάκια σε μοναδικούς συνδυασμούς.

«Εμείς λέμε απλά στον κόσμο να ακολουθήσει τη μυρωδιά και να έρθει να γευτεί τα burgers!», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης ο Στάθης Αγγελάκος εκπροσωπώντας το φεστιβάλ. Συμπλήρωσε πως το κοινό δεν θα έχει μόνο την ευκαιρία να απολαύσει από το παραδοσιακό καλοψημένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι μέχρι πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς - vegetarian προτάσεις ή εξωτικά burgers από κρέας κροκόδειλου και kobe beef, αλλά και γλυκά burger. «Δεν μένουμε μόνο σε αυτό! Θα γίνουν και συναυλίες: την Παρασκευή από τον Toni Sfino μαζί με τους Kazoo, το Σάββατο από τους The Bon Viveurs [Ex The Burger Project] και Vanilla The Band, και την Κυριακή από τους Locomondo και BΑiLdSA. Επίσης θα έχουμε live cooking, escape rooms, κυνήγι θησαυρού, e-food challenges, αλλά και χώρο με δράσεις για τα παιδιά», ανέφερε ο κ. Αγγελάκος.

Πρόσθεσε πως «είναι μια ευκαιρία για όσους αγαπούν τα burgers να τα γευτούν στους πιο εύγεστους συνδυασμούς, και σε προσιτές τιμές, δεδομένου ότι μαζί με το φαγητό θα απολαύσουν και live γνωστούς καλλιτέχνες με ένα φτηνό εισιτήριο».

Ήδη η προπώληση πάει καλά, όπως μας είπε, ωστόσο αρκετοί αναμένεται να έρθουν την τελευταία στιγμή.

Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ως θεσμός το Burger Fest και στη Θεσσαλονίκη, όπως εξάλλου έχει γίνει στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το festival κλείνει με το Μεγάλο Βραβείο του Καλύτερου burger house για το «Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018» και καλύτερου burger του φεστιβάλ που θα ψηφίσει αποκλειστικά το κοινό.

Σημειώστε πως το εισιτήριο εισόδου περιλαμβάνει και ένα ποτό (μπύρα ή αναψυκτικό) και σας εξασφαλίζει την παρακολούθηση του live. Για ό,τι παραγγείλετε από Burger, το πληρώνετε επιπλέον.

Γενική - Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων με 1 μπύρα | 4€

Γενική - με 1 μπύρα | 5€

Γενική - 3ημέρου με 1 μπύρα |  10€.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 - 00:00, Σαββάτο 13:00 - 00:00, Κυριακή 13:00 - 00:00.

Φεστιβάλ Πίτας

Και λίγο μετά το Burger Fest, σειρά θα πάρει ένα άλλο φεστιβάλ εξίσου γευστικό: το «Φεστιβάλ Πίτας».

Τι θα γίνει; «Θα αρχίσει ένας διαγωνισμός στις 6 δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης. Θα βγει ένας νικητής ανά κοινότητα. Οι 6 αυτοί νικητές θα διαγωνιστούν στις 6 Ιουνίου 2018 σε μια γιορτή που θα κάνουμε στην αυλή του Δημαρχείου. Εκεί θα αναδειχθεί ο πρώτος και θα κερδίσει το βραβείο για την καλύτερη πίτα της πόλης», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» η Λίλιαν Σαμαρά στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του Thessaloniki Food Festival.

Είπε πως και οι 6 φιναλίστ θα πάρουν βραβείο σε είδος, ενώ ο πρώτος νικητής θα πάρει ένα βραβείο επιπλέον.

Αν λοιπόν κι εσείς έχετε μια νόστιμη συνταγή για πίτα, μη διστάσετε να δηλώσετε ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σας! «Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες για να συμμετάσχουν ενεργά με τις πίτες τους και να κάνουν ιδιαίτερα ή παραδοσιακά πράγματα, να μας καταπλήξουν με τις δικές τους συνταγές», τόνισε η κυρία Σαμαρά, και συμπλήρωσε: «Οι προτάσεις μπορούν να γίνονται online στη σελίδα του foodfestival, καθώς το φεστιβάλ εντάσσεται στο Thessaloniki Food Festival».

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το σκεπτικό του Φεστιβάλ είπε: «Η πίτα είναι ένα προϊόν της πόλης που δεν έχει αναδειχθεί αρκετά. Οι τουρίστες το ζητάνε, όπως εξάλλου και την μπουγάτσα. Έτσι σκεφτήκαμε να κάνουμε μια αρχή με το “Φεστιβάλ Πίτας” και από του χρόνου να προσθέσουμε κι άλλες δράσεις για να προβάλλουμε το προϊόν αυτό και να το αναδείξουμε σωστά!».

Σημειώστε πως το «Φεστιβάλ Πίτας» γίνεται με τη συνεργασία των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων,  της Ενότητας Τριανδρίας και των ΚΑΠΗ. Οι διαγωνισμοί θα γίνουν στους χώρους της κάθε Δημοτικής Κοινότητας από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου.

Οι 6 νικητές, θα αναδειχθούν από την κριτική επιτροπή, και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου, όπως προαναφέραμε.

Εκεί θα μιλήσουν για την πίτα οι 3 chef ambassadors Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης, Λάμπρος Ρώσσιος, η Πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών Έλσα Κουκουμέρια, ο pastry chef Φίλιππος Μπαντής και την όλη εκδήλωση θα παρουσιάσει η γνωστή δημοσιογράφος γαστρονομίας Ελένη Ψυχούλη.

Θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη χορωδία και την Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Βαφοπουλείου.

Δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες τηλ. 231331 8215 και 231331 8206, Email: [email protected] ,[email protected], [email protected] και στο https://foodfestival.thessaloniki.gr.

Σεμινάριο «για μία τέλεια κούπα καφέ στο σπίτι»

Η Θεσσαλονίκη αγαπάει και τον καφέ. Και στο «Σεμινάριο καφέ» με κύρια θεματολογία την προετοιμασία μίας τέλειας κούπας καφέ στο σπίτι που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21/5/2018 και ώρα 16.00 – 18.00 στην αίθουσα «Νερού» του Δημαρχείου αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Τι θα γίνει; «Γευσιγνωσία από bar tenders σε κάποια είδη καφέ. Θα δείξουν στον κόσμο πώς μπορείς να κάνεις έναν επαγγελματικό καφέ στο σπίτι!», μας είπε η κυρία Σαμαρά.

Ουσιαστικά η ομάδα των Coffee Masters της Θεσσαλονίκης θα μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στο ακροατήριο, σχετικά με τις ποικιλίες καφέ, τη διαθεσιμότητα των καψουλών και θα μυήσει το κοινό στη γευσιγνωσία του καφέ. Στη συνέχεια θα γίνει κλήρωση με δώρα για τους παρευρισκόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά
«Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα» - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της οικογένειας
Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά