Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το αγαπημένο μεζεδοπωλείο στο Λευκό Πύργο! (ΦΩΤΟ)

Ο Κήπος του Θερμαϊκού σας περιμένει πάντα φιλόξενος

Ποτέ ξανά ένας κήπος δεν ήταν τόσο φιλόξενος…γεγονός που κανείς θα αντιληφθεί περνώντας το κατώφλι του ιδιαίτερου αυτού μεζεδοπωλείου. Αρχικά, θα σας εντυπωσιάσει η διακόσμηση του, με τις retro συλλογές επίπλων, τις floral ταπετσαρίες και τα πλουμιστά τραπεζομάντηλα. 

Η πρώτη αίσθηση σας ταξιδεύει στο χρόνο, στα τραπέζια που έστρωνε με πάσα ευλάβεια η Σαλονικιά γιαγιά στην καλή της σαλοτραπεζαρία. 

Ο χώρος φιλοτεχνήθηκε με το ιδιαίτερο γούστο των ιδιοκτητών Νατάσας Καλαφάτη και ΣάκηΤσερβέντη και αποτελεί το δίδυμο αδελφάκι του κλασικού και αγαπημένου bar της πόλης «Θερμαϊκός».

Εκείνο όμως που πραγματικά μένει μετά την επίσκεψη σας στον Κήπο του Θερμαϊκού, είναι η επίγευση της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας. Της ελληνικής κουζίνας όπως πρέπει να είναι και όπως όλοι αγαπάμε. Ο chef Παναγιώτης Κοσμίδης, εμπνευστής και δημιουργός του μενού από την πρώτη ημέρα, ξεδιπλώνει τη φιλοσοφία του σε κάθε πιάτο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάθε πιάτο προκύπτει από την απλότητα των αγνών υλικών και από τους πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων. 

Καθημερινά επιλέγονται οι πιο φρέσκες πρώτες ύλες, ώστε η ποιότητα των συνταγών να εκτιμάται από κάθε επισκέπτη, ακόμα και από τον πιο εξεζητημένο ουρανίσκο. Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές στην πιο δημιουργική τους έκδοση, χωρίς όμως να χάνουν το χαρακτήρα τους με εξτρά υλικά χάριν εντυπωσιασμού, είναι εκείνες που κάνουν το new age αυτό μεζεδοπωλείο τόσο αυθεντικό. 

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις φρέσκες και χειροποίητες σαλάτες, όπως η τυροκαυτερή από αληθινή φέτα, το πέστο τσουκνίδας που συνοδεύει άριστα πιάτα θαλασσινών όπως το ριζότο με θράψαλο ψημένο, αλλά και νόστιμα πιάτα κρεατικών, όπως ψαρονέφρι γαρνιρισμένο με ψητά λαχανικά με μυρωδικά. Μπριζολάκια και τηγανιές δεμένες με αυθεντικό ζωμό που ετοιμάζεται καθημερινά, ψητά λαχανικά από ολόφρεσκες πρώτες ύλες και συνταγές θαλασσινών που μοσχοβολούν φρέσκα μυρωδικά. Στα υπέρ του καταστήματος θα προσθέταμε και τον πολύ σωστά ενημερωμένο κατάλογο ποτών, με κρασιά, ούζα και τσίπουρα από κάθε φημισμένη γωνιά της Ελλάδας.

Τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει, σας προτείνουμε να κάνετε ένα break στο μέσο της καθημερινότητας και να απολαύσετε ένα γρήγορο μεζεδάκι ή ένα ολοκληρωμένο γεύμα στην αυλή, εκεί που ο κήπος… ανθίζει από ομορφιά, με θέα το Λευκό Πύργο και την παραλία.  Θα συναντήσετε παρέες κάθε ηλικίας να απολαμβάνουν την άνοιξη στην καρδιά της πόλης που πάντα θα έχει τα αγαπημένα της γαστρονομικά στέκια.

Ακολουθήστε τον Κήπο του Θερμαϊκού στα social media και το tripadvisor:

Facebook: /ThermaikosGarden

Instagram: @thermaikosgarden

Tripadvisor: https://goo.gl/MBc4me

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι