Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το TOP – 5 για καλό φαγητό στην πόλη, αυτά τα Χριστούγεννα!

5 μαγαζιά της πόλης μας "ταξιδεύουν" φέτος τα Χριστούγεννα σε διαφορετικούς γευστικούς κόσμους!

Της Ευγενίας Κουτούβελα

Ένα οδοιπορικό στα πιο ωραία και ατμοσφαιρικά μαγαζιά της πόλης μας για τις γιορτές. 

Ήδη έxει ξεκινήσει η αντίστροφη μετρήσεις για τις ημέρες των γιορτών σε ημέρες, ώρες και δευτερόλεπτα. Για τους περισσότερους οι ημέρες αυτές είναι γεμάτες αγαπημένους ανθρώπους και ωραίες γεύσεις.  Φίλοι και συγγενείς επιστρέφουν και τα σπίτια γεμίζουν χαρούμενες φωνές ανθρώπων που είχαν καιρό να ακουστούν, γέλια και ιστορίες που περίμεναν την ώρα τους για να αφηγηθούν. Και ενώ τα γιορτινά οικογενειακά τραπέζια θα γεμίσουν αρκετές από τις ημέρες των διακοπών μας η έξοδος για φαγητό θα αποτελέσει μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες μας στην πόλη.

Ας κάνουμε λοιπόν μία ξενάγηση στα μαγαζιά που έχουμε επιλέξει φέτος για εσάς!

Extravaganza το εστιατόριο που συνετέλεσε στη γαστρονομική άνοιξη της πόλης

Τρεις φίλοι με αγάπη για τη γαστρονομία αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους χώρο και όλοι όσοι μένουμε ή διακοπάρουμε στη Θεσσαλονίκη είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Πάνω από την Εγνατία, στο ιστορικό κέντρο της πόλης και εκεί που πλέον πολλά πράγματα συμβαίνουν ολόγυρα, στη Στοά Πτολεμάιων, έχει δημιουργηθεί ένα στέκι όπου κάθε ανήσυχος ουρανίσκος μπορεί να βρει καταφύγιο. Το ντεκόρ κινείται σε χειροποίητους βιομηχανικούς ρυθμούς, η κουζίνα είναι ελληνική με επιρροές από διάφορα μέρη του μαγειρικού κόσμου και μπόλικη έμπνευση ενώ ο κατάλογος ανανεώνεται σε συχνή βάση! 

Στη φιλόξενη ξύλινη μπάρα στο "μπράτσο" της κουζίνας  μπορείς να απολαύσεις το κοκτέιλ σου όσο αναμένεις να στρογγυλοκαθίσεις σε κάποιο από τα φιλόξενα τραπέζια του να απολαύσεις jazz, funky, soul και electro μουσική, τη διάχυτα ευχάριστη ατμόσφαιρα καθώς και τους σεφ να στυλιζάρουν τα πιάτα μπροστά στα μάτια σου πριν να τα απολαύσεις. Τί να περιμένεις φέτος τις γιορτές από το Extravaganza; Να είναι δίπλα μας όλες τις ημέρες  από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ (εκτός των ρεβεγιόν) που θα κάνουμε τις τσάρκες μας για αγορές και θα θέλουμε να φιλέψουμε τους ξενιτεμένους και μη φίλους  σε ένα ωραίο χώρο για φαγητό. Επίσης περιμένουμε πιάτα εποχικά και γιορτινά φτιαγμένα με μεράκι και μπόλικη εορταστική διάθεση συνδυασμένα με ταιριαστό κοκτέιλ στις 23/12 όλη τη ημέρα! Ήδη ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε!

Πληροφορίες

Instagram: https://www.instagram.com/extravaganza_skg/

Facebook: https://www.facebook.com/3xtravaganza/

Διεύθυνση: Στοά Πτολεμαίων 29Α με Αμβροσίου 

Τηλέφωνο: 2310 52 9791

Εορταστικό ωράριο: Καθημερινά 13:00 - 00:00 (εκτός 25, 26 & 30/12 - 02/01)

The Prince Barsserie: Το αγαπημένο Wine bar

Στις παρυφές της πόλης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο Mediterranean Cosmos, υπάρχει ένα Wine bar διαφορετικό από τα άλλα.  Σε ένα χώρο προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια μας σερβίρει ένα ιδιαίτερο Grill House Edition Menu σε συνδυασμό με πλειάδα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα και όχι μόνο, με μία λίστα που αυξάνεται και πληθύνεται κάθε χρόνο με τον πιο ωραίο τρόπο. 

Κάθε πιάτο βρίσκει το οινικό του ταίρι (να σημειωθεί ότι έχετε πάνω από 40 επιλογές σε ποτήρι) με σύμβουλο γεύσης τον ταλαντούχο σεφ  Γιώργο Ζορμπά. Tα σκήπτρα του κρασιού κρατάει ο in house sommelier  του Prince Δημήτρης Νικήτας με την εξωτερική συνεισφορά του καταξιωμένου οινο-γευσιγνώστη Ανέστη Χαιτίδη ενώ την coctail list επιμελείται ο bartender Γιώργος Βένος. Καθημερινά θα το βρείτε ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και τις Κυριακές θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το διάσημο Brunch Buffet του. Όλα αυτά σε ένα υπέροχο περιβάλλον με μουσικό χαλί jazz, funky και soul ήχους!"

Δοκιμάστε Μοσχαρίσια Taglata Αράχνη από τη φάρμα Κουτσιώφτη συνοδεία Μ Φινε Μαυρούδι 2014  , Κτήμα Ανατολικός ,(Μαυρούδι-Cabernet Sauvignon)

Ο μύθος λέει πως ο Οδυσσέας μ΄αυτήν την ποικιλία μέθυσε τον Πολύφημο. Φοβερή συμπύκνωση και έντονα αρώματα. Όντως μεθυστικό!

Πληροφορίες

Instagram: https://www.instagram.com/theprincebarsserie/

Facebook: https://www.facebook.com/ThePrinceBarsserie/

Διεύθυνση:  Mediterranean Cosmos

Τηλέφωνο:  2310 02 8559

Για σουτζουκάκι στη Νέα Διαγώνιο

Όταν μιλάμε για φαγητά όπως τα σουτζουκάκια δύο πράγματα σου έρχονται στο νου: η μαμά και η Νέα Διαγώνιος! Και αυτή είναι μία διάκριση στη γευστική συνείδηση του Θεσσαλονικιού που ξεπερνάει ακόμη και τα βραβεία που έχουν αρχίσει να πέφτουν βροχή γιατί έχουν ανακαλύψει ότι στην πόλη μας κάποιοι ξέρουν να φτιάχνουν ποιοτικό φαγητό. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στις ποιοτικές πρώτες ύλες, τα λίγα και καλοφτιαγμένα πιάτα και σε αυτό που αποκαλούμε μεράκι. 

Σε ένα χώρο άνετο και ανεπιτήδευτο στην Κρήνη όπου κυριαρχούν οι ωραίες μυρωδιές και οι πλούσιες μερίδες απαλλαγμένες από περιττές γαρνιτούρες θα βρείτε το απάγγειό σας αν είστε λάτρης του κρέατος. Στην προσεγμένη κάρτα της Διαγωνίου θα βρεθείτε στο βασανιστικό δίλημμα του να πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στα κλασσικά σουτζουκάκια, μπριζόλα γάλακτος, μπιφτεκάκια, κρατσανιστό γύρο (τον οσονούπω απαγορευμένο) και ολόφρεσκες κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες τις οποίες μπορείτε να συνοδεύσετε με αλοιφές στα καλύτερά τους. Και για το τέλος σας φιλάμε μαστίχα λικεράκι για τη χώνεψη. Η Νέα Διαγώνιος είναι η κλασσική αξία στα εστιατόρια της πόλης για πολλούς και καλούς λόγους και είναι όλοι φανεροί!​

Γευστική πρόταση

Συνοδεύστε την κρεατοφαγική σας απόλαυστη με Χειμερινή σαλάτα Μυλονζα

Ποικιλία μαρουλιών, μυζήθρα και λούζα Μυκόνου, κορινθιακές σταφίδες και γκρι αλάτι Βρετάνης

Νήσος Θολή: Η νέα κυκλοφορία από τη ζυθοποιία της Τήνου. Απεστερίωτη και αφιλτράριστη φρέσκια μπύρα με χαρακτηριστική φυσική θολότητα απευθείας από τα κελάρια των Κυκλάδων.

Πληροφορίες

Instagram: https://www.instagram.com/neadiagonios/

Facebook: https://www.facebook.com/neadiagonios/

Διεύθυνση:  Νικολάου Πλαστήρα 89 - Καλαμαριά

Τηλέφωνο:  2310 02 9085

Last slice: Το αγαπημένο street food 

Στην Προξένου Κορομηλά 1 κάτι νόστιμο ψήνεται από τη 1 το μεσημέρι μέχρι  τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα! Είτε έχεις βγει για τα Χριστουγενιάτικά σου ψώνια, είτε σουλατσάρεις στους δρόμους γυρνώντας από καφέ σε καφέ για να προλάβεις να συναντήσεις όλους σου τους φίλους, αλλά και όταν θέλεις κάτι νόστιμο και γρήγορο πριν ή/και μετά την μπαρότσαρκα, ένα (καλά όχι μόνο ένα, μη γελιόμαστε) κομμάτι πίτσας από το Last slice είναι το απόλυτο must! Ζύμη που τινάζεται και απλώνεται για να ψηθεί στην ιδανική θερμοκρασία εκείνη τη στιγμή σε ζεματιστές στριφογυριστές πλάκες θα στολιστεί με τα  ποιοτικότερα προιόντα -ντόπια και αποικιακά- και θα σου σερβιριστεί ικανοποιώντας σου την όραση, την όσφρηση, τη γεύση και φυσικά την ανυπομονησία! Και όποιος φάει το τελευταίο κομμάτι κερδίζει γιατί είναι και αυτό ολόφρεσκο.

Όσον αφορά τις επιλογές θα σου πω ότι είναι πολλές και λαχταριστές για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα όλες τις ώρες. Τώρα αν επιμένεις για τη δική μου αγαπημένη ομολογώ ότι δηλώνω σταθερά, φανατική και μεροληπτική λάτρης της γκορκοτζολιάνας… αδυναμίες είναι αυτές! Σου έχω και ένα μυστικό, σύντομα η πόλη μας θα υποδεχτεί το νέα κατάστημα Last slice στην καρδιά του κέντρου..οσονούπω περισσότερες λεπτομέρειες 

Εϊ ποιος μου έφαγε το τελευταίο κομμάτι;!

Πληροφορίες

Instagram: https://www.instagram.com/thelastslice_thessaloniki/

Facebook: https://www.facebook.com/thelastslicethessaloniki/

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 1 

Τηλέφωνο: 2311 24 2266

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με στυλ... στο "Tre"!

Με τα Χριστούγεννα προ των πυλών το, πάντα στολισμένο, "Tre." ετοιμάζει το εορταστικό μενού του για να γιορτάσετε την πιο αγαπημένη νύχτα του χρόνου με παρέα και υπέροχες Live μελωδίες.

Ρεβεγιον Χριστουγέννων με στυλ... στο "Tre."!

Για κρατήσεις καλέστε στο 2310 403 655

Πληροφορίες

Instagram: https://www.instagram.com/tre_sofouli57/

Facebook: https://www.facebook.com/tresofouli57/

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 57

Τηλέφωνο: 2310 40 3655

Αγαπητέ αναγνώστη έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και φέτος να ικανοποιήσω όλα τα γούστα και σου εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά και καλοφάγωτα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ