Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γιορτινό μενού για βραβευμένο εστιατόριο σε ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Το νέο brand των «Luxury Hotels» κατακτά την κορυφή

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ένα γιορτινό μενού γεμάτο φαντασία, και με πλούσιες γεύσεις έφτιαξε ο Executive Chef Βασίλης Τσόντζος του βραβευµένου εστιατόριου SEROS PRIME DINING που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Από το τραγανό αραντσίνι με ζαφορά και μαρμελάδα ντομάτας με τζίντζερ, μέχρι την ιδιαίτερα γευστική και τόσο διαφορετική βελουτέ ταπιναμπούρ σε υφές με αφρό γραβιέρας και λάδι άνιθου, και από την δροσερή σαλάτα με τα πολύχρωμα ντοματίνια με λευκό βαλσάμικο και καψαλισμένο τυρί γκερεμέζι μέχρι το καλοψημένο χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κόκκινου κρασιού και με τον μωβ (!) πουρέ περουβιανής πατάτας.

Και το καλύτερο για το τέλος: Βερμισέλ κάστανο με κρέμα ναμελάκα και καραμελωμένα φουντούκια, που στην όψη έμοιαζε με έναν κορμό δέντρου με ανθάκια.

Όλα αυτά λευκά και κόκκινα κρασιά βιολογικής καλλιέργειας από το Κτήμα Μυλοπόταμος.

«Το 2017 η καλύτερη χρονιά» - Έρχονται επενδύσεις

Μιλώντας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης για το Grand Hotel Palace ο γενικός διευθυντής του Παναγιώτης Ζελελίδης είπε πως το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά. «Ο Ελληνικός τουρισμός, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, αποδείχθηκε ανταγωνιστικός και δυναμικός. Με συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο από το 2004 που ξεκίνησε η λειτουργία του Grand Hotel Palace, μπορούμε να πούμε πως το 2017 ήταν η καλύτερή  μας χρονιά!», σημείωσε. Πρόσθεσε δε πως πέρα από την υψηλή πληρότητα, το ξενοδοχείο φιλοξένησε πάνω από 20 συνέδρια, πανελλήνια, διεθνή και ένα παγκόσμιο, κατά τη διάρκεια του οποίου ήρθαν στη Θεσσαλονίκη επισκέπτες από 50 χώρες.

Επίσης απέσπασε Χρυσό Βραβείο Καλύτερου Συνεδριακού Ξενοδοχείου στην Ελλάδα -Best Greek M.I.C.E. City Hotel στα Greek Hospitality Awards 2017 (για τις υποδομές του σε όλους τους τομείς, την εξυπηρέτηση των πελατών και την υψηλή ποιότητα της γαστρονομίας).

Εξάλλου φέτος απέκτησε και την ανώτατη πιστοποίηση που υπάρχει για τις διαδικασίες ασφάλειας και υγιεινής των επισιτιστικών τμημάτων ISO 22000, ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να λάβει και περιβαλλοντική πιστοποίηση από διεθνή φορέα.

Τα 100 καλύτερα βιβλία

Αξίζει να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο προσφέρει μια νέα υπηρεσία: παρέχει στους πελάτες του κατά τη διάρκεια της παραμονής τους τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα 100 Καλύτερα Βιβλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας  των τελευταίων δύο αιώνων, όπως αυτά αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 120 συγγραφείς.

The Luxury Hotels

Όπως είπε ο κ. Ζελελίδης πλέον υπάρχει νέο brand name στα Grand Hotel Palace και Mediterranean Palace Hotel και είναι το «ΤΗΕ LUXURY HOTELS» κατακτώντας την πρωτιά στην ξενοδοχειακή αγορά της πόλης μας.

«Δημιουργήσαμε ενιαίο τμήμα πωλήσεων Grand Hotel Palace  και Mediterranean Palace Hotel και ανανεώσαμε την εταιρική μας εικόνα με το νέο brand name ΤΗΕ LUXURY HOTELS. Με τον τρόπο αυτό εταιρεία μας, η οποία λειτουργεί από το 1997 και σήμερα κατέχει την πρώτη θέση στην ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης διαθέτοντας 800 κλίνες κατηγορίας 5* και 21 αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, απέκτησε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και καλύτερη προσέγγιση της τουριστικής αγοράς, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους πελάτες αλλά και στους συνεργάτες μας», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Μέσα στην επόμενη διετία ετοιμάζονται ανακαινίσεις και στα δυο ξενοδοχεία. Όπως δήλωσε στον «Τ.Θ.» η διευθύνουσα σύμβουλος των δύο ξενοδοχείων κυρία Δομνίκη Δεδέογλου «μέσα στο 2018 θα ανακαινιστούν οι τρεις όροφοι του Mediterranean Palace και η συνεδριακή αίθουσα Δίας στον 7ο όροφο, ενώ μέσα στο 2019 θα ολοκληρωθεί η ολική ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Αντίστοιχα στο Grand Hotel Palace μέσα στο 2018 θα ανακαινιστεί μια πτέρυγα και στο 2019 το υπόλοιπο κτίριο».

Να σημειώσουμε πως στις 9 Δεκεμβρίου 2017 το Mediterranean Palace Hotel συμπληρώνει και γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Αυτό το διάστημα στα δύο ξενοδοχεία εργάζονται 210 υπάλληλοι, ενώ τα 3 συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας είναι: α) το ανθρώπινο δυναμικό της, β) τα ιδιόκτητα ακίνητα και γ) ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός.

Το Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305) και Mediterranean Palace Hotel (Σαλαμίνος 3) ανήκουν στην οικογένεια Δεδέογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου