Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Whisky Live: Η μεγάλη «γιορτή» του ουίσκι έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με πρώτο σταθμό το Μακεδονία Παλλάς

Η παγκόσμια διοργάνωση Whisky Live, με περισσότερες από 40 ετήσιες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και επιλέγει τη Θεσσαλονίκη, για να μυήσει το απαιτητικό κοινό της στην κουλτούρα του whisky και στην απόλαυση των premium αποσταγμάτων.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, στο Makedonia Palace, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στον μαγικό κόσμο των spirits, θα απολαύσουν εξαιρετικά whisky cocktails, θα συμμετέχουν σε masterclasses, θα γνωρίσουν ειδικούς διεθνούς φήμης και θα ανακαλύψουν τις ιδιαιτερότητες γεύσεων και αρωμάτων.

Oι gourmet finger food δημιουργίες από επιλεγμένα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, καθώς και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που φιλοξενούνται στην εκδήλωση, όπως το Ύδωρ Σουρωτής και οι εξαιρετικές προτάσεις σοκολάτας από την εταιρεία ΙΟΝ, θα αναδείξουν τις κρυφές πτυχές κάθε whisky brand.

Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης. Η Managing Director του Whisky Live για την Ελλάδα, κ. Τερέζα Κόνσολα αναφέρει πως το Whisky Live Thessaloniki εγκαινιάζει την διεύρυνση της διοργάνωσης στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης και είναι το πρώτο από μια σειρά premium events που θα διοργανωθούν στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση θα παρεβρευθεί ο κ. Rob Allanson του Whisky Magazine και Πρόεδρος της Επιτροπής των World Whiskies Awards, ο οποίος έχει προετοιμάσει και θα διεξάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο masterclasses με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με ορισμένα σπάνια labels για την ελληνική αγορά.

Το πρώτο masterclass, με τίτλο «Distant cousins – Japan and Scotland», εξερευνά ομοιότητες και διαφορές μέσα από ένα ταξίδι εκπληκτικών γεύσεων και το δεύτερο, με τίτλο «Exploring single casks», προσφέρει στους λάτρεις του whisky σπάνιες εκδόσεις εμφιαλώσης. Για τη διεξαγωγή των masterclasses, o κ. Allanson  θα συνεργαστεί με τον Έλληνα Whisky Expert, κ. Πέτρο Χαριζόπουλο.

Το event θα φιλοξενεί συνολικά 5 masterclasses και tasting sessions, όπου, εκτός από τον κ. Allanson, θα παρουσιάσουν ο κ. Κωνσταντίνος Καπνιάρης, που μας ρωτά «What about Scotch whisky», οι κ. Παναγιώτης Φράγκος και Ανέστης Ζαμανόπουλος, οι οποίοι μας συστήνουν «The Whisky Trail. Around the world with a glass of whisk(e)y» και ο κ. Μιχάλης Καγιάννης, ο οποίος μας προτείνει "Know your casks. Cask Strength Speyside whiskies."

Σε συνεργασία με το Vogatsikou 3, ένα από τα καλύτερα μπαρ της Θεσσαλονίκης, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικά whisky cocktails, τα οποία προτείνουν ο ιδιοκτήτης και head bartender κ. Γιάννης Κέδες και, εκ μέρους του Whisky Live, ο κ. Rob Allanson.

To Whisky Live Thessaloniki αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων όσων αναζητούν την απαράμιλλη ποιότητα και τη μοναδική απόλαυση των κορυφαίων whiskies του κόσμου σε ένα event όπου η πολυτέλεια γίνεται προσιτή.

Εισιτήρια μπορεί κανείς να προμηθευτεί online από το Viva.gr ή στο χώρο του event.

To εισιτήριο 1 ατόμου με κόστος 15€ περιλαμβάνει:

  • 8 κουπόνια για γευστικές δοκιμές ποτών και whisky cocktails
  • Απεριόριστες δοκιμές φαγητού για food pairing
  • Δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στα Masterclasses βάσει διαθεσιμότητας

Το VIP εισιτήριο 1 ατόμου με κόστος 25 € περιλαμβάνει:

  • Απεριόριστες γευστικές δοκιμές ποτών και whisky cocktails
  • Απεριόριστες γευστικές δοκιμές food pairing
  • Δώρο ένα ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας Glencairn
  • Δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στα Masterclasses βάσει διαθεσιμότητας

H ειδική προσφορά VIP Εισιτηρίου 2 ατόμων με κόστος 35 € (17,5 € ανά άτομο) είναι διαθέσιμη μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών πωλήσεων και έως την Τρίτη 28/11, βάσει διαθεσιμότητας.

Το Whisky Live έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα δοθούν για τους σκοπούς του ιδρύματος «Ιωάννης και Άννα Βελλίδη».

Ώρες Υποδοχής

18:00 – 23:00

Εισιτήρια

Εισιτήριο Εισόδου (με 8 vouchers δοκιμής): 15 €

Εισιτήριο VIP (χωρίς περιορισμό δοκιμών): 25 €

Εισιτήριο VIP για 2 άτομα: 35 € (ισχύει μόνο για την προπώληση)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα