Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Street Food – Γιορτή φαγητού, με γνωστά μαγαζιά!

Διήμερη γιορτή ανοιχτή σε όλους στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Μία διήμερη γιορτή φαγητού και όχι μόνο στις 29 και 30 Απριλίου στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) παρουσιάζει το 1st Thessaloniki Street Food Festival, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στο όραμα της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικής πρωτεύουσας, μέσω της τέχνης του φαγητού δρόμου!

Τι είναι το Thessaloniki Street Food Festival

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «Δημιουργούμε μια διήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους! Μέσα από τις γεύσεις θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την κοινή γευστική ταυτότητα, να γνωρίσουμε το διαφορετικό και το ξένο, οι ουρανίσκοι μας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις. Για 2 μέρες θα ζωντανέψει ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες, αγορά με προϊόντα απ’ όλο το κόσμο, μουσική από DJs της πόλης, workshops για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!

Περιγραφή 1st Thessaloniki Street Food Festival

Η ιδέα της δημιουργίας του 1st Thessaloniki Street Food Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια μας, την αγάπη μας για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε & να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals. Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη “σταυροδόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας , που σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της. Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας.

Τεράστιο το ενδιαφέρον, συμμετοχή από γνωστά μαγαζιά

Το concert του Street Food Festival όπως το υλοποιούν οι SoulFood Thessaloniki έχει «κερδίσει» την εμπιστοσύνη σε πολλά δυνατά ονόματα της εστίασης της πόλης και έτσι στη διήμερη γιορτή θα συμμετέχουν πολλά γνωστά μαγαζιά. Μάλιστα, το εντυπωσιακό στοιχείο είναι η «διασπορά» των καταστημάτων, καθώς θα δείτε μαγαζιά, όπως το Choureal (με το λατρεμένο του προφιτερόλ) και το Apallou μέχρι την Hoppy Pub (κορυφαία μπυραρία), αλλά και το Brothers in Law ή το Falafel Taste Middle East.

Στο Δημαρχείο θα στηθούν δύο χώροι, ο ένας θα είναι Street Food Area (food trucks, pop up restaurants - bars - coffee & beer breweries) και ο άλλος Street Market Area (συνεταιριστικές ενώσεις, επαγγελματίες βιοκαλλιεργητές, επαγγελματίες οινοποιοί, ελληνικά προιόντα κλπ). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες
Ορίστηκαν με απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες