Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο κοσμηματοπώλης

Για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Συγκέντρωση φίλων του 33χρονου

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης έλαβε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος, όπου άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή ο 33χρονος Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε στον ανακριτή λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί πολλοί φίλοι του 33χρονου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Η αναβολή της απολογίας κρίθηκε απαραίτητη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς η δικογραφία ήταν ελλιπης και κρίθηκε ότι ο φάκελος "πάσχει από σοβαρότατες ελλείψεις", ενώ ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστες οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο κοσμηματοπώλης κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τους αστυνομικούς να τον συνοδεύουν μέχρι την πόρτα του ανακριτικού γραφείου. Η νέα προθεσμία για την απολογία δόθηκε από τον ανακριτή για αύριο στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον φάκελο απουσιάζουν ουσιώδη στοιχεία και μαρτυρίες, γεγονός που καταγγέλλεται από χθες από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, αν και η υπόθεση προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, όταν δημοσιοποιήθηκε το οπτικό υλικό για όσα συνέβησαν την Παρασκευή στην οδό Γλάδστωνος.

Ο κοσμηματοπώλης καλείται να δώσει εξηγήσεις για την κακουργηματική πράξη με δεδομένη πλέον την αρχική εκτίμηση των ιατροδικαστών πως ο θάνατος του 33χρονου ακτιβιστή δεν προήλθε από τα αποτρόπαια χτυπήματα που δέχθηκε λίγο πριν ξεψυχήσει στο πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημα του κατηγορούμενου και χωρίς ακόμη να έχει πλήρως διαλευκανθεί ο λόγος που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Τα πρώτα συμπεράσματα των ιατροδικαστών, με τα οποία συμφωνεί και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου, θα ληφθούν υπόψη κατά την διαδικασία απολογίας, από ανακριτή και Εισαγγελέα και ενδεχομένως οδηγήσουν σε διαφορετική κρίση από αυτήν που θα σχημάτιζαν αν ήταν σαφές ότι ο 33χρονος πέθανε από την άγρια επίθεση που δέχθηκε κατά την προσπάθεια του να φύγει από το κοσμηματοπωλείο.

Όπως φάνηκε πάντως από τις δηλώσεις του συνηγόρου του κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος, που πλην της κακουργηματικής κατηγορίας είναι αντιμέτωπος και με το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φαίνεται να υποστηρίζει πως οι αντιδράσεις του είχαν στόχο να εμποδίσουν τον Ζακ Κωστόπουλο να διαφύγει καθώς είχε μπει στο κατάστημα του με σκοπό τη ληστεία αλλά και να προστατέψουν τη ζωή του και την ζωή άλλων γιατί ο 33χρονος τους απειλούσε με ένα σπασμένο γυαλί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα