Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τραυματίες διασώθηκαν σε Όλυμπο και Σαμοθράκη

Με παρεμβάσεις της πυροσβεστικής, αλλά και ενός Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών ατόμων που τραυματίστηκαν σε δύσβατες περιοχές σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μια στον Όλυμπο και μια στη Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, περισυνέλεξε 35χρονη τραυματία ορειβάτη ελληνικής καταγωγής από το καταφύγιο «Κάκαλος» στον Όλυμπο, κατόπιν αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το ελικόπτερο μετέφερε την τραυματία στο Στρατόπεδο «Μπαλανίκα» στο Λιτόχωρο, από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο twitter της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο τραυματισμένα άτομα μεταφέρθηκαν από δύσβατο σε ασφαλές σημείο και παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ, στην περιοχή Φαράγγι του Φονιά, στο νησί της Σαμοθράκης. Για το περιστατικό επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ