Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο

Mετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο, στις περιοχές του Κοιλιωμένου και του Μαχαίραδου, μετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες. Με το πρώτο φώς της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου 'Ερικσον, άρχισε να πραγματοποιεί ρίψεις νερού, κυρίως σε δύσβατες περιοχές στην πυρκαγιά στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου».

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ χθες το βράδυ, έφθασαν στη Ζάκυνθο ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες, καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά, και προστέθηκαν στην τοπική δύναμη της πυροσβεστικής που ήταν στα δύο μέτωπα από χθες το μεσημέρι. Συνολικά 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 6 υδροφόρες ήταν η τοπική δύναμη.

Αυτό που δυσκόλεψε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας τους πυροσβέστες ήταν η κατεύθυνση των ανέμων που συνεχώς άλλαζε και δημιουργούσε προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στα μέτωπα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας σήμερα η Ζάκυνθος, βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4), γεγονός που έχει θέση σε ετοιμότητα τις Αρχές του τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης