Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Ρόδο

Στο σημείο έσπευσαν 34 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στις παρυφές του χωριού Σάλακος Ρόδου.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο παλιό εργοστάσιο Φοντάνα. Στο σημείο έσπευσαν 34 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα από το μέτωπο είναι καλή, με την πυρκαγιά να αντιμετωπίζεται.

Όπως προειδοποίησε από χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα Πέμπτη είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα