Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διακινητές μετέφεραν 60 πρόσφυγες με ιστιοφόρο στην Κρήτη

Συνελήφθησαν από το λιμενικό δύο άτομα που προσπάθησαν να κρύψουν το σκάφος

Εξήντα πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Σητεία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους και ελέγχου των εγγράφων που διαθέτουν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αλλοδαποί, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανάμεσα τους γυναίκες και εννέα παιδιά, αποβιβάστηκαν χθες από ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά της Ζάκρου. Ο κυβερνήτης αμέσως μετά προσπάθησε να κρύψει το σκάφος για να μην εντοπιστεί από τους λιμενικούς. Αρκετοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή.

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις αρχές για το ιστιοφόρο και άμεσα εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες σε κολπίσκο της περιοχής από όπου παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Σητεία με λεωφορείο του δήμου.

Σκάφος του Λιμενικού εντόπισε μετά από έρευνα το ιστιοφόρο, αλλά και δύο διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν. Για την υπόθεση διενεργείται η προανάκριση ενώ όσοι από τους πρόσφυγες δεν διαθέτουν έγγραφα, θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει