Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αστυνομικές περιπολίες και φέτος με ποδήλατα στις παραλίες της Κατερίνης! (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε χθες ο αγιασμός και ξεκίνησαν οι πρώτες περιπολίες

Από χθες 1η Ιουνίου ξεκίνησε η αστυνόμευση με την χρήση ποδηλάτων θερινής περιόδου 2018 στην Κατερίνη. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού για την έναρξη της δράσης στην πλατεία της Παραλίας Κατερίνης.

Στόχος της αστυνόμευσης με ποδήλατα είναι η ενίσχυση της εμφανούς παρουσίας αστυνομικών και η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών.

Συνολικά 6 αστυνομικοί απαρτίζουν τη νέα ευέλικτη δομή και κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα αυτή δομή αποτελούν η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως και η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Την περσινή θερινή περίοδο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αστυνόμευση με ποδήλατα στην Κατερίνη, είχε θετική ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία και τους τουρίστες. Οι αστυνομικοί με ποδήλατα πραγματοποίησαν 28 συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα, 306 ελέγχους ατόμων, 73 ελέγχους σε ξενοδοχεία, τουριστικά και άλλα καταστήματα και βεβαίωσαν 453 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ