Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέος φωτισμός σε σημεία της πόλης – Και στη Νέα Παραλία

Προχωρά το έργο για τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού σε κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκης

Προχωρά το έργο για τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού σε κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να εγκρίνει, κατά πλειοψηφία, δάνειο ύψους 3,8 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος Jessica.

«Η ανάπτυξη μόνο με επενδύσεις μπορεί να προχωρήσει και θα φέρει δουλειές» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, για τη δανειακή σύμβαση του έργου. «Το κονδύλι δεν είναι δάνειο παρά μόνο το 10%. Το 70% είναι χρήματα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και δίνονται για έργα υποδομών» πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης.

Η αντιπολίτευση αναρωτήθηκε εάν θα προλάβει η διοίκηση να "τρέξει" τη συμβασιοποίηση του έργου μέχρι τον Οκτώβριο του 2016.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, είπε χαρακτηριστικά πως «γι αυτό είμαστε διοίκηση για να προλάβουμε να κάνουμε τα έργα», ενώ και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε πως το έργο θα τελειώσει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη δανειακή σύμβαση μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" Γιώργου Αβαρλή.

Επιπλέον, επισημάνθηκε στο Σώμα, πως είναι απαραίτητο να γίνει ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού για να υπάρξει και εξοικονόμηση χρημάτων καθώς οι λογαριασμοί του δήμου προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε 5 - 5,5 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ένα κομμάτι του έργου αφορά την κατασκευή νέου δικτύου φωτισμού στον παραλιακό άξονα της πόλης, από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, ενώ προγραμματίζεται η αντικατάσταση συνολικά 2.050 παλιών φωτιστικών με νέα μεγάλης διάρκειας ζωής και εξοικονόμηση ενέργειας σε 36 κεντρικούς δρόμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ