Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο εγκαινιάστηκε στην πόλη! (ΦΩΤΟ)

Εγκαίνια για το «Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο» στο δήμο Αμπελοκήπων

Πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του «Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων», της θεατρικής σκηνής «Σοφία Βέμπο» και της έκθεσης ζωγραφικής με το στόμα του κ. Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μενεμένης, εκπροσώπων του κλήρου και πλήθους κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δωρητές κ. Δημήτριος Καραπάντσιος και η σύζυγός του κα Καλλιόπη Καραπάντσιου συνοδευόμενοι από τα μέλη της οικογενείας τους, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ.  Γιάννης Αναστασάκης και ο ζωγράφος κ. Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, έργα του οποίου εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Δήμαρχος κ. Κυρίζογλου, τόνισε τη σημασία του πολιτισμού στη διάπλαση του πνεύματος των πολιτών, αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας ενός σύγχρονου χώρου πολιτιστικής έκφρασης στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και γι’αυτό το λόγο ευχαρίστησε και συνεχάρη το ζεύγος Καραπάντσιου για τη δωρεά τους για την ανέγερση του νέου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ονοματοδοσία της θεατρικής σκηνής σε «Σοφία Βέμπο», τονίζοντας ότι η Σοφία Βέμπο υπήρξε κορυφαία καλλιτέχνης του θεάτρου και της μουσικής αλλά και η ονοματοδοσία του θεάτρου του νέου Πολιτιστικού μεγάρου σε θέατρο «Σοφία Βέμπο», «δεν θα αποτελέσει μόνον μία πράξη τιμής και αναγνώρισης σε αυτή την αναντίρρητα μεγάλη μορφή του Πολιτισμού αλλά θα αποτελεί ταυτόχρονα και μία άρνηση, για τις παρούσες και τις μέλλουσες γενεές, σε κάθε μορφής φασισμό, ναζισμό και ολοκληρωτισμό στο σύγχρονο κόσμο, διά του παραδείγματος του τιμώμενου προσώπου, του οποίου ο ηρωισμός εγγράφηκε ανεξίτηλα μέσα στην ακίβδηλη συλλογική μνήμη του Ελληνισμού.» 

Εν συνεχεία ο κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε στο έργο του διεθνούς αναγνωρισμένου ζωγράφου με το στόμα κ. Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, ενός ανθρώπου ο οποίος δείχνει σ’όλους εμάς πως μπορεί μια σωματική ατέλεια ή έλλειψη να αναπληρωθεί από τη δύναμη της θέλησης. Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης αναφέρθηκε στο κτήριο του «Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου», στο γεγονός ότι η χρηματοδότησή του έγινε με Ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 και ευχαρίστησε όλους όσους συνεισέφεραν στην κατασκευή και ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.

Τις ομιλίες των υψηλών προσκεκλημένων, ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα το Δήμαρχο κ. Κυρίζογλου και την κα Καλλιόπη Καραπάντσιου. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συναυλία της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου στο θέατρο «Σοφία Βέμπο» με τραγούδια της «τραγουδίστριας της νίκης» αλλά και μελωδίες από ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η εκδήλωση τελείωσε με αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας. Ο Δήμαρχος τίμησε με τιμητική πλακέτα τη δωρήτρια κα Καλλιόπη Καραπάντσιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ