Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καλαμαριά: Ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και καθηγητές

Ανοικτή ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού  οργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Θεατράκι της Χηλής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και καθηγητές, οι οποίοι θα ενημερώσουν μαθητές (γυμνασίων και λυκείων) αλλά και γονείς, σχετικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρονται, καθώς επίσης και για τις συνεχείς και απρόβλεπτες εξελίξεις στον αιώνα που ζούμε, σε διάφορους τομείς (όπως στην τεχνολογία, την οικονομία, και την κοινωνία), που καθιστούν  την καθημερινότητα πιο σύνθετη, τις επαγγελματικές δραστηριότητες πολυπλοκότερες και την αγορά εργασίας ολοένα και πιο απαιτητική.

Το γεγονός αυτό εντείνει την ανάγκη για μια ενεργή και ουσιαστική παρουσία του θεσμού του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη σημερινή κοινωνία της παγκοσμιοποίησης, των ταχύτατων τεχνολογικών αλλαγών, της οικονομικής κρίσης αλλά και της Δια Βίου Μάθησης.

Η Ημερίδα θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές που θα την παρακολουθήσουν,  να ανακαλύψουν τις κλίσεις  τους, να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν, να ολοκληρώσουν την προσωπική τους πληροφόρηση , προκειμένου να είναι σε θέση να καταρτίσουν το ατομικό πλάνο εξέλιξής τους.

Παράλληλα και οι γονείς θα  αποκτήσουν  όλες  εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες  ώστε  να βοηθήσουν τα παιδιά τους, στην επιλογή των  κατάλληλων σπουδών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ