Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απέκλεισαν με τρακτέρ το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας!

Μέχρι και τις πέντε το απόγευμα θα παραμείνουν εκεί οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες

Στον αποκλεισμό του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου στεγάζονται και οι υπηρεσίες της ΔΟΥ, προχώρησαν, το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και του Νέστου. Με τρακτέρ, αλλά και δεμάτια από άχυρα απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του κτηρίου, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ Σωτήρης Παπαδόπουλος, τόνισε σε δηλώσεις του στην είσοδο του Διοικητηρίου ότι οι παραγωγοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, καθώς η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης παραμένει.

«Η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «πρέπει να συζητήσει με τους αγρότες πάνω σε μια νέα βάση. Τόσο το φορολογικό, όσο και το ασφαλιστικό δεν έχει τεθεί σε σωστή βάση. Και οι δυο πλευρές πιστεύω ότι θα προχωρήσουν σε έναν συμβιβασμό, για να επέλθει μια ισορροπία και να βρεθεί μια χρυσή τομή. Με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δημιουργείται μια μεγαλύτερη θηλιά στους παραγωγούς και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει μείωση του αγροτικού πληθυσμού, με μεγάλο κόστος για την αγροτική οικονομία, αλλά και για την ίδια την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφαρμόζονται μέτρα, τα οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν στη μείωση του αγροτικού κόσμου. Ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους δυο πυλώνες της οικονομίας μας, μαζί με τον τουρισμό και γι' αυτό αν περάσουν τα μέτρα τ' αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι μπορεί οι υπηρεσίες να είναι κλειστές, διευκρίνισε όμως ότι «έχει διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας κάποιων θεμάτων ασφάλειας, και πολιτικής προστασίας, θέματα εξαγωγών, διαχείρισης εμβολίων που μόλις παραλάβαμε, ζητημάτων που πρέπει να εξυπηρετηθούν. Υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης με τους αγρότες κι αυτό είναι προς τιμήν τους».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου Γιάννης Πασαλίδης σημείωσε ότι ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μπλόκων όλης της περιφέρειας ΑΜΘ, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

«Το μήνυμα», πρόσθεσε, «είναι ξεκάθαρο και πρέπει να πάει στην κυβέρνηση. Δεν θα προσέλθουμε σε κανένα διάλογο αν δεν υπάρξει δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού πάνω στα αιτήματά μας που είναι απόσυρση φορολογικού - ασφαλιστικού ή δημόσια δέσμευση στα αιτήματα που έχουμε στείλει. Καλούμε τους συναδέλφους μας να μη μετέχουν σε κανένα διάλογο αν δεν διασφαλιστούν τα παραπάνω. Ξεκάθαρες κουβέντες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μετά από τριάντα ημέρες συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά. Το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και η εφορία θα παραμείνουν αποκλεισμένα, όπως και τα τελωνεία της περιφέρειας μας, ενώ οι αποκλεισμοί των παραδρόμων θα γίνονται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Το πόσο θα συνεχίσουμε την κινητοποίησή μας στο διοικητήριο θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ