Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ιδέες για έξοδο αυτό το Σ/Κ

Μην μελαγχολείτε που πέρασαν οι γιορτές… Βγείτε έξω και διασκεδάστε στη Θεσσαλονίκη

Οι γιορτές τελείωσαν και συνήθως υπάρχει μία εύλογη απογοήτευση. Ένας τρόπος υπάρχει για να την νικήσουμε, και η Θεσσαλονίκη μας δίνει πολλές επιλογές για να το καταφέρουμε. Από τα θέατρα και τα σινεμά της πόλης μέχρι το Μέγαρο.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Απόψε στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Δήμητρα Γαλάνη συναντά το Chronos, ένα κουαρτέτο Ελλήνων μουσικών. Μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά.

ΘΕΑΤΡΟ 

«Γδαρμένα σώματα. Πληγές. Κομματιασμένη ψυχή. Η Αγγελική, σιωπηλός μάρτυρας να αντέχει και να υπομένει μέχρι να μπορέσει να ξεφύγει, όχι για να σώσει την δικιά της ζωή αλλά, για να μπορέσει το δικό της παιδί να δεχτεί όλη την αγάπη και την στοργή που εκείνη στερήθηκε από την δικιά της μάνα και που η έλλειψη των αισθημάτων αυτών την καταδίκασε στο μέλλον που ακολούθησε». Το «Μία Αγία εν Αναμονή» στο Blackbox, μόλις για τρεις βραδιές. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά και σπεύσατε!

Ο έρωτας, ο γάμος, η πίστη, η ζήλια, η ίντριγκα, η απόρριψη, η αγωνία στροβιλίζονται στη σκηνή ανάμεσα στο γοητευτικό κουαρτέτο των εξαιρετικά χτισμένων χαρακτήρων του Τσβάιχ. Έως και τις 10 Ιανουαρίου 2016 θα παρουσιάζεται στις 21.00 στο Θέατρο Αυλαία (ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή) το έργο του Στέφαν Τσβάιχ «Φόβος» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Έλενας Πέγκα. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά.

ΣΙΝΕΜΑ

Μην ξεχνάμε το σινεμά! Ο Ιανουάριος είναι «καυτός» μήνας και έχετε δύο εξαιρετικές επιλογές για το Σ/Κ. Την νέα ταινία του Κούεντιν Ταραντινό «Οι Μισητοί Οκτώ», αλλά και το «Μεγάλο Σορτάρισμα». Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την κριτική ταινίας του typosthes.gr για την ταινία του Ταραντίνο.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παρά τις… αντιρρήσεις της Αθήνας (δες ΕΔΩ), η κουζίνα της Θεσσαλονίκης «εξίταρε» και τους Τάιμς της Νέας Υόρκης (δες ΕΔΩ). Οπότε, τι καλύτερο από το να τιμήσουμε ένα από τα εξαιρετικά μαγαζιά της πόλης; 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ