Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διασχίζοντας το «Ποτάμι»: Μια ματιά στην προεκλογική συγκέντρωση του Σταύρου Θεοδωράκη

Ένα «Ποτάμι» μπορεί να φέρει την...άνοιξη στην Ευρώπη;

ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΝΗ

Χθες το απόγευμα της Τρίτης στο Λιμάνι, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την πρώτη του προεκλογική ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Χαλαρός, με ένα κεραμιδί παντελόνι και ένα λευκό t-shirt του συνδυασμού του, (τα οποία πωλούνταν από ανθρώπους της παράταξης του στην αρχή της συγκέντρωσης) όργωσε την πίστα-εξέδρα που είχε στηθεί για να βγάλει το λόγο του, πράγμα που σχολίασε λέγοντας «απορώ γιατί κάθε φορά μας στήνουν εξέδρες, μιας και ποτέ δεν τις χρησιμοποιούμε»!

Όντως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έβγαλε λόγο, δεν είναι και το στυλ του αυτό άλλωστε όπως προείπε, αλλά παρουσιάστηκε στο κοινό, και παρουσίασε τους υποψηφίους του, τους Θεσσαλονικείς και παράλληλα πήγε και να κάνει και δηλώσεις στους «συναδέλφους» δημοσιογράφους όση ώρα μιλούσαν οι υποψήφιοι του.

Τι είπε; Ερωτηθείς για το διάσημο πια σποτ με την κοπέλα με την πρώτη της φορά (που ψηφίζει) και τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε σε όλες τις παρατάξεις απάντησε με μια ερώτηση. «Εννοείς θύελλες θετικών αντιδράσεων έτσι»;

Και συνέχισε με το ίδιο ύφος λέγοντας πως το συγκεκριμένο σποτ το πήρε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, όπου ήταν δική του ιδέα εξαρχής. Και όντως ήταν.

«Ως γνωστόν ο Ομπάμα, είναι φίλος μου και τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα. Να το χρησιμοποιήσω»; απάντησε αστειευόμενος και συνέχισε πως στην Αμερική αντιδράσεις ήρθαν μόνο από ακροδεξιά κόμματα, ενώ στην Ελλάδα από όλες τις παρατάξεις. Επίσης σχολίασε το γεγονός πως κάποιοι από τα κινήματα αυτά του χρέωσαν πως με το συγκεκριμένο σποτ προσβάλει την γυναίκα. Και απάντησε λέγοντας πως έχει δείξει σεβασμό στις γυναίκες μέσα από την εκπομπή του.

«Εμένα μου λένε πως προσβάλλω την γυναίκα; Εμένα που έχω κάνει τόσες πολλές εκπομπές για τις γυναίκες»...

Επιπλέον είπε πως θα κυκλοφορήσει ακόμη ένα σποτ, αυτή τη φορά με ένα αγόρι. Το οποίο ήδη έχει ανέβει στη σελίδα του κόμματος στο διαδίκτυο. Και είπε πως το σποτ με το κορίτσι, δεν πρόκειται να «κατέβει» από την επίσημη σελίδα του «Ποταμιού» στο διαδίκτυο.

Επιπλέον όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το τι θα κάνει στην περίπτωση που εκλεγεί 3ο κόμμα, είπε «Κυριακή βράδυ, θα μάθουμε το αποτέλεσμα. Ας μην προτρέχουμε».

«Με εμπιστεύονται τόσα χρόνια, τώρα δεν θα με εμπιστευτούν»;

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για ποιο λόγο να τον εμπιστευτούν οι πολίτες και να τον ψηφίσουν απάντησε «με εμπιστεύονται τόσα χρόνια, τώρα δεν θα με εμπιστευτούν»;

Νομίζω πως κάπου έχει μπερδέψει λίγο τις ιδιότητες του. Την δημοσιογραφία με την πολιτική. Τι σχέση έχει το κανάλι και ο δημοσιογράφος που βλέπω το βράδυ στο σπίτι μου, με τον πολιτικό που θα στείλω στην Ευρώπη;

Προσωπικά ο κ. Θεοδωράκης δεν με έχει πολύ πείσει για την πολιτική του ιδιότητα. Τι εννοώ; Καταρχήν πιστεύω πως οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να κατεβαίνουν στην πολιτική. Ο πολιτικός είναι η δουλειά του δημοσιογράφου. Ασχολείται με αυτόν, ζει μέσα από αυτόν. Μεταδίδει τις κινήσεις και πράξεις του. Δεν γίνεται αυτός.

Ένας συνάδελφος χθες μου είπε πως «ο Σταύρος έχει στήσει τέλεια την προεκλογική του εκστρατεία». Φυσικά, δημοσιογράφος είναι. Αν δεν την κάνει αυτός τέλεια τότε ποιος; Ξέρει πολύ καλά πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τις ομιλίες, τις υποσχέσεις, τα κοστούμια, τις χειραψίες και κάνει ακριβώς το αντίθετο. Χαλαρός, με t-shirt, δίπλα στον κόσμο, δέχεται ερωτήσεις από το κοινό του, δέχεται ερωτήσεις από συναδέλφους του με την άνεση του δημοσιογράφου κλπ.

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω. Τοποθετήθηκε και για τις δημοτικές εκλογές, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, λέγοντας πως «δεν θα δώσουμε στο λαό κατεύθυνση να ψηφίσει δήμαρχο» και τόνισε πως το «Ποτάμι» δεν θέλει δικούς του δημάρχους. Αλλά έδωσε μια κατεύθυνση λέγοντας πως «τα παιδιά του κομματικού σωλήνα δεν είναι λύση στις δημοτικές εκλογές». Και επιπλέον δεν έκρυψε τη συμπάθεια του στα πρόσωπα του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα και του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας «δεν συνδέονται με το κομματικό χρήμα». Κοινώς, έδωσε μια κατεύθυνση...υπογείως.

Σε άλλη ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει «Το Ποτάμι» όσον αφορά τις εθνικές εκλογές αλλά και μετά από αυτές το τι μέλλει γενέσθαι, απάντησε ότι «Δεν λιγουρεύομαι κανένα υπουργείο. Έχω χορτάσει το χειροκρότημα του κόσμου, έχω γνωρίσει τη δόξα και δεν έχω καμιά όρεξη να αποκτήσω υπουργική μερσεντές. θέλω να δώσω λύσεις. Για τα μεγάλα ζητήματα την παιδεία, την υγεία και έπειτα όλα τ’ άλλα. Αλλά η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν μπει νέο αίμα στην πολιτική και εάν δεν υπάρξουν συμμαχίες του 51%».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν τη «ρεαλιστική και επαναστατική λύση» που προτείνει το Ποτάμι. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να δούμε και κατά πόσο έπεισε το κοινό του για να τον ψηφίσει, την επόμενη Κυριακή. Τα αποτελέσματα θα τον δικαιώσουν ή θα τον ρίξουν;

Ας αποφασίσει ο λαός λοιπόν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ