Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Τι ισχύει για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ», ρωτά ο Καλαφάτης

Ενώ καταγγέλλει την… «Πρωτοβουλία Travel» με τα ταξίδια αντιδημάρχων

Απαντήσεις, για το πού βρίσκεται η υπόθεση με το γήπεδο της Τούμπας, ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Συμπληρώθηκε ένας μήνας από τότε που ο πρωθυπουργός κι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και υποσχέθηκαν να δώσουν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να αποκτήσει γήπεδο. Μάλιστα και οι δύο διαβεβαίωναν ότι, σε λίγες μέρες, θα είχε υποβληθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία για να πάρει ο ΠΑΟΚ τον περιβάλλοντα χώρο. Θέλω να ρωτήσω, με την αυτοδιοικητική ιδιότητά μου, τι έκανε ο Δήμος, αν έχουν έρθει σε επαφή με υπουργείο Εθνικής Άμυνας κι αν υπάρχουν προβλήματα από την πλευρά του Δήμου στο ζήτημα αυτό. Όσον αφορά το τι θα πράξει η κυβέρνηση, έχω, ήδη, καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητώ να μάθω για ποιον λόγο η ρύθμιση δεν έχει έρθει στην ολομέλεια, όπως είχαν δεσμευτεί πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς και πότε θα κατατεθεί», τόνισε.

Απαντώντας στον κ. Καλαφάτη, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι ο δήμος θα κάνει ό,τιδήποτε. «Είδαμε τα σχέδια και τι πάει να γίνει εκεί. Μακάρι να γίνουν. Αλλά αν δεν γίνει νομοθετική πράξη που να καλύπτει συνολικά όλη την ιστορία θα γίνει το 3000. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δηλώσαμε απλώς πρόθεση οτιδήποτε χρειαστεί να γίνει για να αποδοθεί αυτός ο χώρος να το κάνουμε. Είναι πιο πολύ θέμα της βουλής να πιέσουν για να νομοθετηθεί», είπε μεταξύ άλλων. 

Καλαφάτης: Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» μετατράπηκε σε «Πρωτοβουλία… travel»

Σκληρή κριτική, για τα συνεχή ταξίδια δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων, άσκησε στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Για 3,5 χρόνια οι Εντάξει στα ζητήματα μετακινήσεων είχαμε δείξει κατανόηση. Πιστεύαμε ότι δεν είναι αντιπολίτευση επιπέδου να ασχολούμαστε μ’ αυτά. Όμως, μετά από 3,5 χρόνια, κανένας από τη διοίκηση του Δήμου δεν επένδυσε κάποιο χρονικό διάστημα να εξηγήσει στο σώμα ποια τα οφέλη από αυτές τις μετακινήσεις», τόνισε. Υπογράμμισε ότι η αύξηση των τουριστικών ροών πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση του οικονομικού αποτυπώματος στην πόλη και κατέληξε:

«Όλα αυτά είναι στον αέρα. Καμία μελέτη, καμία προσεγμένη προσέγγιση, από πλευράς διοίκησης του Δήμου. Η “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” μετατρέπεται σε… “Πρωτοβουλία travel”. Δε θέλουμε τα ταξίδια των αντιδημάρχων να γίνονται για τουρισμό, αλλά να γίνονται για τον τουρισμό. Τα 12 ταξίδια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου του 2017 έγιναν 25 ταξίδια στην ίδια περίοδο το 2018. Στην τελευταία χρονιά, πριν τις εκλογές, έχουμε διπλασιασμό μετακινήσεων των αντιδημάρχων, κάτι που δεν δικαιολογείται καθόλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί