Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δράση υπέρ της υγιεινής διατροφής στην Αριστοτέλους

Στο πλαίσιο του 8ου Thessaloniki Food Festival - Τι θα γίνει

Η Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και στο πλαίσιο του 8ου Thessaloniki Food Festival, ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 14:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου της υγιεινής διατροφής και όλων των παραμέτρων της ειδικότερα για την παιδική ηλικία, θα στηθούν πάγκοι (stands) με διάφορες θεματικές ενότητες, όπως τη σωματομετρία, την υγιεινή διατροφή, τη διατροφή για παιδιά με παιχνίδια και υγιεινές συνταγές για εύγευστα σνακ. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς και τα παιδιά τους, σε θέματα διατροφών συνηθειών και υγείας. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την υγεία του ανθρωπίνου σώματος, τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, τη διατροφική πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών.

Γιγαντιαία παιχνίδια όπως το Φιδάκι Διατροφής, θα λειτουργήσουν ως σταθμός εκπαίδευσης των μικρών φίλων , καθώς και των γονιών τους που θα επισκεφθούν την εκδήλωση.

Η όλη διοργάνωση θα στελεχωθεί από τα μέλη της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού από ειδικό, επιστημονικό προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών - Δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι (VIDEO)
Σπάνια συνέντευξη παραχώρησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια – Τι είπε για τις προσπάθειες να «πετάξει» από πάνω της τον τίτλο της όμορφης
Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών - Δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι (VIDEO)
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη τα νέα εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
Το νέο σχολικό συγκρότημα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων στο Νέο Ρύσιο – Τι ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη τα νέα εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης