Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στις Βρυξέλλες η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στις εργασίες της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών συμμετείχε ο Απ. Τζιτζικώστας

Στις εργασίες της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο κ. Τζιτζικώστας είχε σειρά σημαντικών επαφών, με αντικείμενο τόσο τα ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και τα θέματα της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κορίνα Κρέτσου και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Όπως αναφέρει η ΠΚΜ σε ανακοίνωσή της, ο κ. Τζιτζικώστας ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στο πλαίσιο της "Εβδομάδας των Πόλεων και των Περιφερειών της Ευρώπης". Στην παρέμβασή του παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τουρισμό, αλλά και το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής, που έχει ως στόχο την περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και το δωδεκάμηνο τουρισμό.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε την πανελλαδική πρωτιά στις αφίξεις για την Κεντρική Μακεδονία ως αποτέλεσμα της τουριστικής πολιτικής, που ασκεί η περιφέρεια, ενώ αναφέρθηκε "στο μεγάλο στοίχημα της διασύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τα αγροδιατροφικά προϊόντα και τον πολιτισμό, που προσδίδει υπεραξία στον τουρισμό και έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση του τοπικού εισοδήματος και ταυτόχρονα την ενίσχυση νέων μορφών τουρισμού". Ο ορίζοντας της τουριστικής στρατηγικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι πενταετής και το ολοκληρωμένο σχέδιο αποτελεί την αναπτυξιακή βάση, πάνω στην οποία χτίζεται ο κεντρικός στόχος να εδραιωθεί η Κεντρική Μακεδονία ως ανταγωνιστικός διεθνής τουριστικός προορισμός, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΚΜ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ