17

OCT
2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ - Με αφορμή το πρόγραμμα μαθητές του Σ Αριστοτελείου Κολλεγίου θα ταξιδέψουν το 2019 στην Σεβίλλη

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικοί από 5 χώρες στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

11 Oct 201820.40

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση Καθηγητών πέντε σχολείων της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2018 στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Οι συνολικά 10 καθηγητές από σχολεία της Αυστρίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κροατίας και της Ελλάδας συμμετέχουν στο σχέδιο δράσης με τίτλο «Ας οικοδομήσουμε μαζί την Ευρώπη» (Let’s Build Europe together) του Erasmus+, που αποσκοπεί στην οργάνωση κοινών δράσεων και ανταλλαγών μαθητών, ώστε να μάθουν, μεταξύ άλλων, να δρουν ως ενεργοί πολίτες, να γνωρίσουν τις δυνατότητες ή τις ευκαιρίες  που παρέχουν τα πολιτικά συστήματα της Ε.Ε. για την ενίσχυση του ρόλου του ενεργού πολίτη, αλλά και να κατανοήσουν τις αρχές και τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στόχος του προγράμματος είναι να γίνουν οι νέοι ενεργοί πολίτες», ανέφεραν οι καθηγήτριες από το σχολείο της Αυστρίας, Rosmarie Pollant και Andrea Potsche, τονίζοντας την ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι, που αποτελούν το μέλλον, θέση και κρίση ως αυριανοί πολίτες. Παράλληλα, στάθηκαν στην προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του εθελοντισμού τονίζοντας πως η Ευρώπη προσφέρει πολλές δυνατότητες για την εθελοντική δράση των πολιτών. Κατά τη συνάντησή τους στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο οι υπεύθυνοι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την οργάνωση της διδασκαλίας στο σχολείο και να ανταλλάξουν απόψεις για καινοτόμες μεθόδους, καθώς και για τις επόμενες δράσεις του προγράμματος. Μετά τη λήξη της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης στο Δημοτικό Σχολείο, την περασμένη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, η κ. Pollant δήλωσε ενθουσιασμένη επισημαίνοντας πως ακόμη και τα παιδιά του νηπιαγωγείου τραγούδησαν στα αγγλικά. «Μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα οι μαθητές, οι οποίοι μιλούν αγγλικά και δρουν ως Ευρωπαίοι πολίτες», σημείωσε η κ. Pollant.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου θα ταξιδέψει τον Ιανουάριο του 2019 στην Σεβίλλη, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αυστρία.

«To πρόγραμμα Erasmus+ βοηθάει τα σχολεία και τους καθηγητές να γνωρίσουν νέες πρακτικές και να ανταλλάξουν εμπειρίες σε ότι αφορά την εκπαίδευση, την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και τα μοντέλα διοίκησης», τόνισε ο Διευθυντής του Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου, κ. Χρήστος Γκροζούδης υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο προωθεί τη συμμετοχή των μαθητών, όχι μόνο στο Eramsus+, αλλά και σε άλλες διεθνείς δράσεις και προγράμματα, προκειμένου να πάρουν μία γεύση του διεθνούς περιβάλλοντος από τα μαθητικά τους χρόνια και να αξιοποιήσουν αυτή την εμπειρία και στη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία.

Υπεύθυνες του σχεδίου δράσης «Ας οικοδομήσουμε μαζί την Ευρώπη» (Let’s build Europe together) στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο είναι οι καθηγήτριες του Λυκείου, Μαίρη Παπαχρήστου και Ελένη Κοκκίνου.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Νέο μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ – Το πρώτο για τουρισμό

Τοπικά17 Oct 201820.36

Νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Αριστοτέλειο


Θεσσαλονίκη: «Τράπεζα» αλληλεγγύης για χιλιάδες ανθρώπους σε ανάγκη

Τοπικά17 Oct 201820.23

Πάνω από 4.500 ανθρώπους εξυπηρέτησε η «Συν-Πραξη»


Θεσσαλονίκη: Απίστευτη κλοπή σε γήπεδο – Έκλεψαν και… σπόρια! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά17 Oct 201819.53

Στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης το περιστατικό


Θεσσαλονίκη: Φόρουμ υγείας τον Νοέμβριο στο Βελλίδειο - Πάνω από 200 ομιλητές

Τοπικά17 Oct 201819.10

Ένα διήμερο με ελεύθερη είσοδο και με σκοπό την ενημέρωση του κοινού


Ασλανίδου: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην κατάληψη του Ευκλείδη (ΦΩΤΟ)

Τοπικά17 Oct 201818.50

Τι κατήγγειλε από το βήμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου 

Με Διάκριση ΑΠΘ «Χρυσούς Αριστοτέλης» ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Τοπικά17 Oct 201818.10

Θα του απονεμηθεί αύριο στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ


Θεσσαλονίκη: 8 χρόνια φυλακή σε οπαδό του ΠΑΟΚ για μολότοφ

Τοπικά17 Oct 201818.00

Κρίθηκε ένοχος για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών


Διανομή τροφίμων στη Θεσσαλονίκη - Πότε και πού

Τοπικά17 Oct 201817.10

Μέσα από το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)


ΜασούτηςMediterranean CosmosMollersΝυχτερινος Ημιμαραθωνιος


NLPAgaphISTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία